BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. 

13 Eylul 2023
Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi

Zonguldak'tan gelen son dakika haberine göre; Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK'ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

Olay, saat 15.00 sıralarında Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesinde meydana geldi. İddiaya göre maden ocağında işçiler çalıştığı sırada göçük meydana geldi. Göçük ihbarı üzerine bölgeye, AFAD, UMKE, TTK Tahlisiye ekibi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. TTK Tahlisiye ekipleri, maden ocağına girerek, ocakta mahsur kaldığı değerlendirilen işçilerin tahliye edilmesi için çalışmaya başladı. 

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Armutçuk işletmesinde meydana gelen göçükte 4 işçinin etkilendiğini belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı, 2 kişi kurtarıldı. Göçük altında 1 kişi var. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." dedi.

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Zonguldak'taki maden ocağında göçük altında kalan 4 kişiden 3'ü yaralı kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti

Gelen acı haberin ardından işçilerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.