BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bankada parası olanlar dikkat: 8 gün içinde başvurmayanın tüm parası silinecek

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, banka hesaplarında herhangi bir hareket bulunmayan vatandaşların hesapları TMSF’ye devredileceği duyuruldu. 

07 Eylul 2023
Bankada parası olanlar dikkat: 8 gün içinde başvurmayanın tüm parası silinecek

Banka hesaplarındaki para unutulan veya uzun süre kullanılmayan müşteriler için bankalar, sorgulama sayfaları yayımlayarak bir duyuru yaptı ve son başvuru tarihini belirledi. 

15 Eylül 2023 tarihine kadar başvurular yapılmazsa, bu tarihe kadar aktif olmayan veya bekletilen banka hesapları Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

Ayrıca, açıklamada hak sahibinin parayı istemesi halinde bile geri alamayacağı belirtiliyor. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, hak sahibinin para ile ilgili en son talebi, işlemi veya yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayan mevduatlar, katılım fonları, emanetler ve alacaklar zamanaşımına tabidir.

Bu nedenle, banka hesaplarınızı düzenli olarak kontrol etmek ve gerektiğinde işlem yaparak hesaplarınızı aktif tutmak önemlidir. Aksi halde, hesaplarınızdaki paralar zaman aşımına uğrayabilir ve geri alınamayabilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.