BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Milli Eğitim Bakanı Tekinden Cep Telefonu ve Özel Okullar için Önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" dedi. 

05 Eylul 2023
Milli Eğitim Bakanı Tekinden  Cep Telefonu  ve Özel Okullar için  Önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullarda servis ve yemek ücreti hakkında açıklama yaptı. 

ÖĞRETMENLER DE SINIFA TELEFONSUZ GİRECEK

Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

"RAHATSIZ EDİCİ ARTIŞ YAPMAMALARININ GARANTİSİNİ ALDIK"

Özel okullarla istişare yaptıklarını belirten Tekin, "Servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" ifadelerini kullandı.

"KAYIT İÇİN VELİLERİ ZORLAYANLARI HEM HUKUK HEM SÖZLÜ OLARAK UYARIYORUZ"

Okulların pazartesi günü açılacağını hatırlatan Tekin, "Mevzuatımızda kayıt ücreti yok" dedi. Tekin ayrıca, isteğe bağlı bağış olabileceğini ifade etti. Tekin, sözlerine şöyle devam etti: 

"Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.".

DEVAMSIZLIK VE SINIF TEKRARI

Tekin, "Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.