BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TÜKETİCİYİ ALDATANLARA AĞIR CEZALAR GELİYOR

Bakan Bolat'tan piyasalara net mesaj: Stokçuluk ve fırsatçılık yapmak isteyenlere alan vermemeye kararlıyız 

01 Eylul 2023
TÜKETİCİYİ ALDATANLARA AĞIR CEZALAR GELİYOR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İç piyasada Ticaret Bakanlığı olarak stokçuluk ve fırsatçılık yapmak isteyenlere alan vermemeye kararlıyız. Kasa ve raf fiyatları arasında tüketiciyi aldatmaya çalışanlara karşı kesinlikle müeyyideler, yaptırımlar, cezalar uygulanmaya devam ediyoruz." dedi. Bolat, Kars'taki küçük esnaf ve sanatkarlara toplam 30 milyon liralık bir desteğin verileceğini de müjdeledi.

Kars'ı ziyaret eden Bakan Bolat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve beraberindekilerle Vali Ziya Polat'ı makamında ziyaret edip, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Bolat, partililerle toplantı gerçekleştirdi.

Hükümet olarak öncelikli konuların enflasyonla mücadele ve ihracatın artırılması olduğunu belirten Bolat, orta vadeli 3 yıllık program OVP'nin önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi.

2021'de yüzde 11,4, 2022'de yüzde 5,6 büyüyen Türkiye'nin, bu sene de ilk çeyrekte yüzde 3,9 büyüme gösterdiğini hatırlatan Bolat, "Bu şartlarda Türkiye, ekonomisini büyütmeye devam ediyor. Bu büyütmede hane halkı tüketiminin etkisi kadar yatırım ağlarının artışının da etkisi var." dedi.

"TEK YOL İHRACATI ARTTIRMAK"
Bolat, ihracatta da hedeflerine ulaşabileceklerini belirterek, "Tek yol ihracatımızı arttırmak" diye bir sloganla dünya ihracatındaki paylarını yüzde 1,20'ye 5 yıl sonra çıkarma hedeflerinin olduğunu söyledi.

Bakan Polat, daha sonra katıldığı Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğündeki "Ekonomi STK'ları ve İş İnsanları Buluşması"nda, yarın Ardahan'da modernize edilen Türkgözü Gümrük Kapısı'nın açılışını yapacaklarını söyledi.

Kars ve Ardahan ile 11 vilayet ziyaret etmiş olacağını ifade eden Bolat, "Ermenistan ile sınır olan bu bölgede, gümrük müdürlüğü bir ihtiyaç. Azerbaycan Ermenistan ihtilafında bir barış, kalıcı barış anlaşması olduğu takdirde, sınırların açılmasına hükümet olarak karar verdiğimizde, inşallah biz Ticaret Bakanlığı olarak hükümetimizi de ikna ederiz. Kars'ın Doğukapı'sını Gümrük Müdürlüğü olarak açmak nasip olur, şimdiden söyleyeyim." diye konuştu.

TÜKETİCİYİ ALDATANLARA AĞIR CEZALAR GELİYOR
Teknolojik, katma değeri yüksek ürünlerde ihracat hedeflerinin olduğunu vurgulayan Bolat, şunları kaydetti:

"Hizmetler ihracatında da dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Hizmet ihracatında da yüzde 2,5 yakın dünya payını artırma hedefi güdüyoruz. İstihdam çok önemli, gençlerimizle iş bulmaya devam, mecburuz ve büyümeye mecburuz. İç piyasada Ticaret Bakanlığı olarak stokçuluk ve fırsatçılık yapmak isteyenlere alan vermemeye kararlıyız. Kasa ve raf fiyatları arasında tüketiciyi aldatmaya çalışanlara karşı kesinlikle müeyyideler, yaptırımlar, cezalar uygulanmaya devam ediyoruz. Kars'ta dahil bütün Türkiye çapında gıda marketlerde, otoda bu devam ediyor. Son sözüm olarak dün gece resmi gazetede yayımlanan 2 adet yönetmelik değişikliğimiz oldu. Taşınmaz, yani emlak piyasasında ve ikinci el oto satışlarında sahte isimlerle ve sahte araçla olmayan şeyleri satmaya çalışmak, tüketiciyi aldatmaya çalışmak gibi uygulamalara karşı ilan sitelerini de sorumlu tuttuğumuz ve buna uyulmadığı takdirde maddi cezaların uygulanacağı yeni bir yönetmelik değişikliği yaptık. Amacımız sadece ve sadece ticareti, adil, haklı ve tüketicileri kaybettirmeyecek, tüketicileri aldatmayacak şekilde yapılmasını sağlamaktır. Piyasa başıboş değildir, denetimsiz değildir, hükümet ve devlet görevinin başındaydı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.