BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kelam alimi Hüseyin Atay Hakk'a yürüdü

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Kelam Anabilim Dalı emekli hocalarından Prof. Dr. Hüseyin Atay vefat etti. 93 yaşında hayatını kaybeden ilahiyatçı Atay'ın meslektaşları ve sevenleri sosyal medya üzerinden üzüntülerini paylaştı. 

30 Ağustos 2023
Kelam alimi Hüseyin Atay Hakk'a yürüdü

İlahiyat camiasının önemli isimlerinden Kelam Profesörü Hüseyin Atay 93 yaşında hayatını kaybetti. Meslektaşları ve sevenlerinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla vefat haberini duyurduğu Atay, geride yetiştirdiği birçok öğrenci ve eser bıraktı.

HÜSEYİN ATAY KİMDİR?

1930'da Rize'nin İkizdere ilçesinin Güneyce nahiyesinde (Hacı Şeyh Köyü) doğdu. Küçük yaşta babası Hafız İsmail'in ve amcası merhum Hafız Yusuf'un yanında hafızlığını yaptıktan sonra imtihanla ilkokulun 2. sınıfına geçmiş, 3 ve 4. sınıfları köyde okuyup 5. sınıfı İstanbul Kadırga İlkokulunda okurken hususi olarak, İstanbul'da Şehzadebaşı İbrahim Paşa Camii İmami ve hatibi Hacı Hasib Efendi'den Arapça okumaya başladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.