BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da en çok karpuz üreten ilçe Seydişehir mi ? Ereğli'mi?

Karpuz üretiminde de ülkenin önemli üretim merkezlerinden bir tanesi olan Konya’da en çok karpuzu üreten ilçe belli oldu. 

29 Ağustos 2023
Konya’da en çok karpuz üreten ilçe Seydişehir mi ? Ereğli'mi?

Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinin başında gelen Konya'da en çok karpuzu üreten ilçeyi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından açıkladı.

112 BİN TON ÜRETİLİYOR

Karpuz üretimi noktasında Konya'nın Ereğli ilçesi 112 bin tonla diğer ilçelerin önüne geçti. Konya'nın önemli karpuz üretim merkezlerinin başında gelen Ereğli, karpuz üretimi noktasında Konya'nın diğer ilçelerine göre en çok karpuz üreten ilçe oldu.

Ereğli'yi takip eden bir diğer ilçeler ise Seydişehir ve Karatay oluyor.

Uğur İbrahim Altay açıkladı

Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından en çok karpuz üreten ilçenin 12 bin tonla Ereğli olduğunu açıkladı.

Altay'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Karpuz üretiminde de ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biriyiz. Ereğli ilçemiz Karpuz üretiminde yıllık 112.000 tonla şehrimizde ilk sırada yer alıyor'' açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.