BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya -Alanya arasında “Tarihi Kervan Göç Yolu” üzerinde bulunan Ali Köprüsü FOTO VİDEO

 

28 Ağustos 2023
Konya -Alanya arasında “Tarihi Kervan Göç Yolu” üzerinde  bulunan Ali Köprüsü  FOTO  VİDEO

Gündoğmuş İlçesi Güneycik Köyü’nde bulunan Ali Köprünün ne yazık ki kitabesi yoktur.

 Köprü tek kemerli 30 metre uzunluğunda 5 metre genişliğindedir. Üzerindeki tam daire şeklindeki aralıklar su tahliye kanalıdır. 2017 – 2018 Yıllarında köprünü onarımını yapan Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü diktiği kitabede beylikler dönemine ait olduğunu vurgulamıştır.

Ali Köprüsü Alanya Konya arasında uzanan “Tarihi Kervan Göç Yolu” üzerindedir.

Bu tarihi yolları bugünde köprünün her iki yanında görmek mümkündür.

Ali Köprüsü Ulaşım

Ali Köprüsü Yol Tarifi için Gündoğmuş Güneycik Köyüne ulaşmak gerekmektedir. Güneycik Köyü Seydişehirden 115 km uzaklıktadır. Seydişehir Antalya Yolu üzerinden Gündoğmuş yoluna girerek küçük bir caminin olduğu kavşaktan Güneycik Köyü yoluna girmek gerekir.

Köye varıldığında dikkat edilmesi gereken Caminin yanındaki “Ali Köprüsü” tabelasının gösterdiği dar yoldan devam etmektir. Bu yol tek aracın geçebileceği dar yer yer toprak, stabilize çakıldır ve yaklaşık 3,5 km uzunluğundadır.. Bu yol dolaşarak orman içine ulaşmakta ve köprüye malzeme taşıyan teleferiğin çelik telinin bağlandığı ağacın dibinde son bulmaktadır.

Not: Google Haritalarda Güneycik Köyünden çıkıp akarsuya paralel giden bir yol gözükmektedir. Gerçekte bu yol yoktur. Yukarıda bizim anlattığımız mevcut yol ise harita görünümünde yok ama uydu görüntüsünde kısmen gözükmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.