BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Zorunlu deprem sigortası değişiyor

Zorunlu deprem sigortası değişiyor: ZAS uygulaması yolda! Deprem sigortaları enflasyona endeksleniyor 

19 Ağustos 2023
Zorunlu deprem sigortası değişiyor

Zorunlu deprem sigortasında kapsam genişliyor. 2024'te uygulanmaya başlayacak yeni düzenlemede; DASK’ın adı ZAS yani Zorunlu Afet Sigortası olacak. Bu sayede yalnızca deprem değil; sel ve diğer afetlerde bu sigortaya dahil olacak. Deprem sigortası gelecek yıldan itibaren enflasyona endekslenecek.

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınmasını beklediklerini ifade etti.

Yücel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yeni düzenleme yapma ihtiyacının hasıl olduğunu, Zorunlu Afet Sigortası düzenlemesine yönelik ilgili kurumların çalışma yürüttüklerini söyledi.

Zorunlu deprem sigortasının yalnızca deprem teminatını kapsadığını belirten Yücel, yeni düzenlemeyle sigortanın kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası olarak değiştirileceğini, hem deprem hem de sel gibi diğer afetleri de kapsayacağını ifade etti.

DASK poliçelerinde eşya teminatının olmadığını, sadece konutun metrekaresine göre fiyat verildiğini vurgulayan Yücel, kat malikleri ve kiracıların istemeleri halinde eşyalarını da ZAS kapsamında sigortalatabileceğini belirtti.

ZEYİLNAMEYE GEREK KALMAYACAK
En önemli değişikliklerden birinin deprem sigortalarının enflasyona endekslenmesi olduğunu söyleyen Yücel, yapılacak değişiklikle zeyilnameye de gerek kalmayacağını belirtti.

Yeni düzenlemelerin 2024 yılının başında uygulamaya girmesini beklediklerini ifade eden Yücel, "Vatandaşların doğal afet sigortasını doğru bedellere, teminatlara ve bilgilere göre yaptırılması önem arz ediyor." diye konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.