BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

2. el otomobil piyasası tarih verildi! Fiyatlarda son durum

Araba alacaklar bekleyin! 2. el otomobil piyasası tarih verildi! Fiyatlarda son durum 

13 Ağustos 2023
2. el otomobil piyasası tarih verildi! Fiyatlarda son durum

Otomobil piyasası yaşanan fahiş ötesi artışlarla işin içinden çıkılmaz bir hale geldi. 2. el otomobil piyasası için alınan tedbirler yeterli olmadı. 2. el araba fiyatları için çarpıcı tarih verildi. İşte otomobil piyasasında fiyatların son durumu...

Araba alacaklar bekleyin! 2. el otomobil piyasası tarih verildi! Fiyatlarda son durummask
 

2. el otomobil fiyatları ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı. Sıfır ve 2. el araba fiyatları tarafında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Araba fiyatlarında artışlar hız kesmezken iktidara yakın medya kuruluşları bu gerçeği gölgelemenin mesaisine başladı. 2. el otomobil fiyatları düşüyor diye gün aşırı haber yapan yandaş medya bu haberler karşısında vatandaşlar tepki görüyor. 

Ticaret Bakanlığı’nın tedbirleri sonrası özellikle 2. el araba fiyatları bir miktar düşüş gösterdi ama bu düşüş tüm dengeleri değiştirecek düzeyde olmadı. İşte otomobil piyasasında son durumlar… 

2. el otomobil piyasasında fırsatçılar günden güne çeşitli yöntemlerle ortaya çıkıyor. Alınan bazı tedbirler sonrası bazı bayiler çok küçük miktarlarda indirime gitti. 

SİPARİŞ İPTALLERİ VAR 

Sıfır araba tedariğinde yaşanan sıkıntılar araca ulaşımı zorlaştırıyor. Sıfır araba almak için aylar öncesinden sıraya giren vatandaşlara bayiler dönüş yapmaya başladı ancak aradaki fiyat farkı nedeniyle sıraya girenler de siparişlerini iptal ediyor.


Örneğin mart ayında 1 milyon TL'lik aracın güncel fiyatı 1.5 milyon TL olunca aracı almaktan vazgeçiyor. Son bir haftada sipariş iptalleri yüzde 15'i bulduğu belirtiliyor. 

AKSESUAR SATIŞI BİTTİ 

Sıfır arabada yaşanan bir diğer sorun da aksesuar zorunluğuydu. Sıfır araba alabilmek için bazı bayi ya da galeriler vatandaşa zorunlu aksesuarlar satıyorlardı.

Ticaret Bakanlığı araba fiyatlarındaki fahiş artışının öüne geçebilmek için distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir pazarlamaya 1 Ocak 2024 yılına kadar kısıtlama getirmişti. Düzenlemeye aykırı araba ilanı başına 300 bin TL'ye kadar idari para cezası verileceğini bildirildi. 

2. el otomobil piyasasındaki olumsuz durumları önlemek için 6 bin kilometre ve 6 ay düzenlemesinin kapsamı da 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Oto galerici Mustafa Öner, 2. el araba fiyatları için atılan adımlara ilişkin, “Bu adımların etkilerini önümüzdeki aylarda eylül, ekim, kasım aylarında daha net görebileceğimizi söyleyebiliriz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.