BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Güvenli liman altın için dikkat çeken tahmin: Gram altın 2850 TL ile rekor kıracak!

Altın fiyatları rekorlar serisine iki hafta ara vererek düşüşe geçti. Gram altın yeniden yükselir mi? Altın fiyatlarının seyri ne olur? Altın yatırımcısı ne yapmalı? Altın fiyatlarında yükseliş trendi ne zaman yeniden başlayacak? Altın için fırsat dönemi mi? Yatırımcıların merak ettiği bu ayrıntılar İslam Memiş değerlendirdi. 

12 Ağustos 2023
Güvenli liman altın için dikkat çeken tahmin: Gram altın 2850 TL ile rekor kıracak!

İslam Memiş, "Yıl sonunda doğru muhtemelen gram altın tarafında 2800 TL seviyesinde yukarı yönlü kırılmasına ve yılın son çeyreğinde ise 2850 TL seviyesini yukarı yönlü kırılmasına 2280 TL seviyesine kadar bu yükselişlerini devam ettirmesini bekliyoruz. Beklentimiz yükseliş yönünde" dedi. 

İslam Memiş altının yükselmesiyle ilgili şu açıklamaları yaptı;

Altın tarafında ons tarafında 2 haftadır düşüş ve baskılanma süreci var. Özellikle 1.913 dolar seviyesi haftalık kapanışlarda 1.890 dolar seviyesin gündeme getirdi. ABD'de açıklanan tarafından açıklanan verilerin burada etkisi var. Küresel piyasalarda ABD merkez bankası FED'in politikaları konuşulmakta.

ONS ALTIN NE KADAR OLUR?
ONS altın tarafında düşüşlerin çok kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Önümüzdeki süreçte 2 bin dolar seviyesine agresif yükselişler yine beklemeye devam ediyoruz. Gram altın tarafında ise ekran fiyatıyla serbest piyasalar arasında 50 TL'lik bir fiyat aralığı var. Gram altın-TL fiyatında 1.700 TL altına sarkma ihtimalini zayıf görüyorum. Hem ons hem dolar destekleyebilir.

2 BİN 850 TL 
Yıl sonunda doğru muhtemelen gram altın tarafında 2800 TL seviyesinde yukarı yönlü kırılmasına ve yılın son çeyreğinde ise 2850 TL seviyesini yukarı yönlü kırılmasına 2280 TL seviyesine kadar bu yükselişlerini devam ettirmesini bekliyoruz. Beklentimiz yükseliş yönünde.

BORCU OLANLAR FIRSATA ÇEVİREBİLİR 
Bu baskılanma bu kısa vadeli soluklanma sürecini düğün yapacaklar, altın borcu olanlar bir fırsata çevirebilir.Küresel piyasalarda jeopolitik riskler artarsa ons altında hızlı bir yükselişler görebiliriz.Bu durgunluk yatırımcılar için alım fırsatı sunmaya devam ediyor.Bu zamana kadar da en çok kaşandıran yatırım aracı oldu.Bu şekilde gram altın yoluna devam eder diye düşünüyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.