BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

290 bin TL’lik otomobil Türkiye’de satışa çıkıyor!

Çinin en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Changan nihayet Türkiye pazarına adım atıyor. Changan’ın ülkemizde satacağı ilk model ise en ucuz sedan otomobili Alsvin olacak. İşte konunun detayları. 

04 Ağustos 2023
290 bin TL’lik otomobil Türkiye’de satışa çıkıyor!

Türkiye otomobil üreticilerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Türkiye pazarında boy gösterecek otomobil üreticilerinden birisi de Changan olacak. Changan’ın ülkemizde satacağı ilk model ise Alsvin olacak.
   
Genel hatlarıyla Egea’yı andıran otomobil, elbette donanım açısından çok fazla bir şey sunmuyor. Öyle güçlü bir motora da sahip değil. Ayrıca çarpışma testlerinden de 3 yıldız almayı anca başarmış. Fakat bunca olumsuzluğa rağmen süper bir fiyatı var diyebiliriz.
   
Changan Alsvin 1.2 atmosferik motoru ile dikkat çekiyor. 70 beygir güç üreten bu motor, az yakmasına rağmen çok kaçmıyor, daha doğrusu kaçamıyor. Fakat fiyatını göz önüne aldığımızda bu durumu makul olarak kabul edebiliriz.
   
Hali hazırda Türkiye’deki en ucuz otomobilin fiyatı 500 bin TL’ye dayanmış durumda. Böyle bir ortamda 300 bin TL’nin altına yeni bir otomobilin Türkiye pazarına girecek olması gerçekten müthiş diyebiliriz.
   
Changan’ın Türkiye pazarına önümüzdeki Kasım ayına kadar giriş yapması bekleniyor. Buna rağmen Alsvin satışları Ekim ayında başlayacak. Ön satışlar sonrası fiyatların değişmesi de muhtemel diyebiliriz.


Hali hazırdaki fiyatları ve kurları göz önüne alırsak Alsvin’in fiyatı vergiler dahil 290 bin TL civarında olacaktır. Elbette bu noktada ortaya çıkacak olan ek vergiler de önemli. Malum kısa süre önce Çin’den gelecek olan elektrikli otomobillere ek vergi yükü bindirilmişti.
Aynı şeyin içten yanmalı motorlara sahip otomobiller için de uygulanması, bizim ucuz otomobil hayallerimizi bir kez daha suya düşürecektir. Malum söz konusu Türkiye olduğunda birkaç ay çok uzun bir süre. Dolayısıyla birkaç aylık süre içerisinde otomobil fiyatlarının nereye varacağını kestirmek çok da kolay olmayacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.