BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

CHP'li Mahmut Tanal'dan jandarmaya hakaret! 'Eşkıya' deyip belgelere el koymaya yeltendi

Muğla'nın Milas ilçesindeki termik santrale ait maden sahasının genişletilmesi işlemlerini engellemeye çalışan sözde çevreci gruba dahil olan CHP'li Mahmut Tanal bölgede güvenliği sağlayan askere "eşkıya" diyerek hakaret etti. 

30 Temmuz 2023
CHP'li Mahmut Tanal'dan jandarmaya hakaret! 'Eşkıya' deyip belgelere el koymaya yeltendi

Muğla'nın Akbelen bölgesinde faaliyetlerini genişletmek için yaptığı çalışmalar üzerinden algı operasyonuna kalkan CHP'li isimler bölgeye giderek üst üste provokasyonlara imza attı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bölgede  jandarma personeliyle tartıştı. Jandarmanın elindeki belgeyi isteyen ve "Fişleme yapamazsınız" diyen Tanal, bu talebi reddedilince jandarmaya hakaretler savurarak kovaladı.

EŞKIYA DİYEREK YAKALAMAYA ÇALIŞTI

Jandarma astsubayının elind kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalışan Tanal bölgeden uzaklaşan personeli "Eşkıya" diyerek kovaladı. Tanal'ın jandarma personelini yakalamaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

BAKANLIKTAN TEPKİ

İçişleri Bakanlığı, Akbelen’de jandarma personeline eşkıya diyen Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ı kınadı ve hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Muğla’nın Milas İlçesinde Akbelen ormanında bulanan termik santralin maden sahasının genişletme çalışmalarının ardından bir grup bölgede eylem yapmaya başladı. Eyleme CHP’li vekil Mahmut Tanal da destek verdi. Bölgede jandarma ile tartışan Tanal’ın jandarma personeline “Eşkıya” demesinin üzerine İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Tanal’ı kınadı. Ayrıca konu ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığı açıklanan paylaşımda, “Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir ‘Kanun ordusudur’ ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza ‘eşkıya’ diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.