BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’DA ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK!

 

29 Temmuz 2023
KONYA’DA ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK!

Konya Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerinin zehir tacirlerine karşı il girişinde yaptığı uygulamada şüphe üzerine durdurduğu araçtan zulalar halinde onlarca kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Konya Polisi gençleri uyuşturucu batağından korumak için zehir tacirlerine ve sokak satıcılarına karşı verdiği amansız mücadelesini sürdürüyor. 

Narkotik Ekiplerince geçtiğimiz günlerde sokak satıcılarına karşı yapılan özel harekat destekli nefes kesen operasyonlarla torbacı diye tabir edilen birçok sokak satıcısı yakalanmış ve koçbaşı ile girilen birçok adreste piyasaya sürülmek üzere hazırlanan uyuşturucu ele geçirilerek el konulmuştu. 

YAPILAN OPERASYONLA ZEHİR TACİRLERİNE BİR DARBE DAHA VURULDU

Polis ekiplerinin aralıksız olarak devam ettirdiği uygulamalarda şehir dışından Konya’ya giriş yapmak isteyin ve öncü – artçı şekilde hareket eden iki araç polisin şüphesi üzerine uygulama noktasında durduruldu. Polis ekiplerince otomobil ve minibüs cinsi her iki araçta da didik didik arama yapıldı.

UYUŞTURUCUYU GİZLEMEK İÇİN YAPILAN GİZLİ BÖLME POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Minibüste yapılan aramalarda polis ekipleri, yolcu koltuğunun vidasının aşınmasından şüphe duyarak önce yolcu koltuğunu yerinden söktü; sonra zehir tacirleri tarafından özenle zulalanmış uyuşturucu paketlerine ulaştı. Zehir tacirlerince defalarca paketlenerek gizli bölmeye yerleştirilen 71 parça halinde onlarca kilo “Skunk” diye adlandırılan uyuşturucu madde ele geçirildi.

33.500 KİLOGRAM UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLİRKEN, 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Narkotik Ekiplerince yapılan aramalarda 71 parça halinde toplam 33.500 kilogram “Skunk Maddesi”, 60 gram Esrar Maddesi ve 1 adet Pompalı diye tabir edilen tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili minibüs ve otomobilde bulunun toplam 5 şüpheli şahıs “Uyuşturucu Madde Kullanmak” ve “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçlarından gözaltına alınarak haklarında işlem başlatıldı. 

Gözaltına alınan 5 şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adlı makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.