BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İkinci el araçlarda yeni dönem başlıyor: Satışlara yazılım önlemi

 

25 Temmuz 2023
İkinci el araçlarda yeni dönem başlıyor: Satışlara yazılım önlemi

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ikinci el araç ilan fiyatlarının, sıfırı araç fiyatlarını geçemeyeceği şeklinde bir düzenleme hazırladı. Bakanlık, bununla birlikte, 2022 yılında çıkarılan ve kamuoyunda '6+6' olarak anılan ikinci el araç düzenlemesinde de güncellemeye gitti.
Tüm usulsüzlüklerin önüne geçmek için, bakanlık konu ile ilgili olarak yeni bir çalışma yapılıyor.

Habertürk'te yer alan habere göre; Türkiye Noterler Birliği ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda bir bilgisayar yazılımı hazırlanıyor.

Bu yazılım sayesinde, araç devir işlemleri sırasında, '6+6' düzenlemesinin takibi yapılabilecek. Ayrıca, kişilerin bir yıl içerisinde yaptıkları satışlarda noterler tarafından görülecek ve gerekirse araç satış işlemi engellenecek.

Bu şekilde ikinci el araç piyasasına yönelik yapılan uygulamaların tümüne aykırı durumlar noterler tarafından anında görülerek araç devir işlemleri gerek görüldüğü durumlarda yapılmayacak.

Hazırlanan yazılımın ağustos ayı başında devreye alınması planlanıyor. Sektör kaynakları, söz konusu yazılımın detaylarının önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklama ile netleşeceğini aktardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.