BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Renault Toros sonunda Türkiye'de satışa çıkıyor!

Yeni nesil Renault Toros çok yakında Türkiye'ye geliyor. Merakla beklenen otomobilin fiyatı da ortaya çıktı. 

19 Temmuz 2023
Renault Toros sonunda Türkiye'de satışa çıkıyor!

Yeni nesil Renault Toros sonunda Türkiye'ye geliyor ve beklenen fiyatıyla dikkat çekiyor. Özellikle ikinci el piyasasında dahi bulunmayan bu otomobil, kısa menziliyle öne çıkıyor.
   
Yaklaşık olarak 250 km'lik bir menzile sahip olan yeni Renault Toros, diğer rakiplerine göre daha düşük motor gücüne sahip olmasıyla biliniyor. Aslında Toros, Renault'un popüler modeli Twizzy'nin halefi olarak lanse ediliyor. 4 kişilik yolcu kapasitesiyle özellikle şehir içinde ideal bir seçenek sunuyor.
   
Otomobilin maksimum hızı saatte 120 km olacak. Yani bu otomobille otobanda yolculuk yapmanız mümkün olacak.
   
Fakat buradaki en önemli sorun menzil olacak diyebiliriz. Basit bir şehirler arası yolculukta dahi otomobili 1 ya da 2 kez şarj etmeniz gerekebilir
   
Peki Renault Toros’un fiyatı ne kadar olacak? Asıl önemli soru bu diyebiliriz. Toros, ülkemizdeki yüzde 15’lik ÖTV sınıfında giren otomobillerden biri olacak. Dolayısıyla ülkemizdeki fiyatı da rakiplerine oranla daha düşük olacak diyebiliriz.
   
Bu bağlamda otomobilin sızdırılan yurt dışı fiyatına vergileri eklediğimizde karşımıza 310 bin TL’lik bir etiket çıkıyor.
Elbette şu da önemli. Otomobilin ülkemizde satışa çıkacağı tarihteki döviz kurları. Eğer büyük bir artış yaşanmazsa fiyat da üç aşağı beş yukarı bu seviyelerde olacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.