BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Amatör Balıkçılar Derneğinden önemli uyarıları

Seydişehir Amatör Olta Balıkçıları Ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan TAŞ, yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan boğulma vakalarına karşın bir takım uyarılarda bulundu. 

13 Temmuz 2023
Seydişehir Amatör Balıkçılar Derneğinden önemli  uyarıları

Seydişehir Amatör Olta Balıkçıları Ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan TAŞ, yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan boğulma vakalarına karşın bir takım uyarılarda bulundu.

Çeşitli sebeplerle, bilinçsizce akarsu ve göletlere giren vatandaşlardan bazıları boğularak hayatını kaybediyor. Ülke genelinde sıcak havalarla birlikte artan vakalara karşı yetkililerden uyarılar devam ediyor. Konya ve İlçelerin de yaşanan boğulma vakaları sonrası duruma karşı vatandaşları bilinçlendirmek isteyen SAOBDER Yönetim kurulu Başkanı  ihsan TAŞ  bir dizi uyarılarda bulundu. Başkan TAŞ  “Ülkemizde yaz aylarının başlaması ve havaların sıcak olması sebebi ile birçok vatandaşımız bulunduğu yerlerde olan göl ve göletlere, serinlemek amacı ile ya da suya düşürdükleri farklı eşyalarını almak için girmekteler. Gerekli tedbir ve önlemler alınmadığı takdirde bu durumlar boğulmalar ve üzücü durumlar ile karşılaşmamıza sebep olmaktadır. Bunun sebebi ise, bulunduğumuz göl veya gölet güçlü rüzgârlar alıyorsa ani akıntılar kaçınılmazdır. Su yüzeyinden karaya doğru esen rüzgarlar, büyük su kütlelerini karalara doğru iterler. Bu su, bir şekilde geri dönmek zorundadır. İşte bu, ani su altı akıntılarının oluşmasına neden olur. Su, kıyılardan gölün orta kısımlarına dönerken beraberinde insanları da dibe çekip sürükler. Sonuç olarak su değil eğitimsizlik ve bilgisizlik insanların boğulmasına sebep olmaktadır, bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı göl ve göletlere yüzmek için girmemeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Tüm olta balıkçılarının mevcut kurallara riayet etme zorunluluklarını hatırlatıyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.