BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir’de olta balıkçılığı festivali düzenleniyor

 

09 Temmuz 2023
Seydişehir’de olta balıkçılığı festivali düzenleniyor

Seydişehir Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (SAOBDER) tarafından Seydişehir'de olta balıkçılığı festivali düzenlenecek.

Seydişehir'de Taraşçı Mahallesi'ndeki baraj kıyısında 29-30 Temmuz tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek festivalde, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden Seydişehir'e gelecek olta tutkunları yarışacak.

Amatör ve sportif olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişimini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçıları buluşturmak, doğayı korumak, balık avcılığının bilinçli olarak yapılmasını sağlamak, bu konuda farkındalık yaratmak amacı güdülüyor.

Festival havasında geçmesi beklenen etkinliğin birinci günü yarışmacılar kamp alanında toplanarak çadırlarını kuracak, yarışmanın ilk etabının sonunda akşam kamp ateşi yakılıp, eğlence düzenlenecek.

Etkinliğin ikinci günü ise günün ilk ışıkları ile başlayacak yarışmalarda, sporcular oltalarla sudak avı yaparak yakaladıkları canlı balıkları tekrar suya bırakacak.

Bölgede çevre temizliğinin de yapılacağı etkinlik aynı gün düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.