BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BAKAN YERLİKAYA'DAN FETÖ AÇIKLAMASI

"Garson" kod adlı gizli tanığın 2017'de teslim ettiği SD kartlar örgüt mensuplarını deşifre ediyor. 3-4 ay öncesine kadar kamunun çeşitli yerlerinde görev alan bazı isimlerin FETÖ'yle bağları olduğu meydana çıktı. 

07 Temmuz 2023
BAKAN YERLİKAYA'DAN FETÖ AÇIKLAMASI

FETÖ'nün Emniyet mahrem yapılanmasında yer alan "Garson" kod adlı gizli tanığın MİT'e teslim ettiği SD kartları FETÖ'nün devlet içine sızmış isimlerini deşifre etti. MİT ve kripto uzmanlarının 6 yıldır şifrelerini çözmek için uğraştığı SD kartların çözülmesiyle birlikte FETÖ'ya ait kripto yapılanma deşifre oldu. 

OPERASYON YAPILACAK
Söz konusu SD karlarda yer alan isimlerin yaklaşık 3-4 ay öncesine kadar devletin kritik noktalarında halen aktif görevde çalıştığı gün yüzüne çıktı. FETÖ'nün mahrem yapılanmasına bağlı olarak halen çalışan şahısların isimleri, yetkililerle paylaşılırken, bu listeler üzerinde çalışmalar da başladı. Bu isimlere yönelik operasyon yapılacağı ifade ediliyor. Deşifre edilenlerin iddia edildiği gibi yüksek sayıda olmadığı ifade edilirken, kritik yerlerde görevde olanların paniğe kapılmaması için sadece yerlerinin değiştirildiği ve bazı bölgelere yerlerinin kaydırıldığı öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN FETÖ AÇIKLAMASI
Bakan Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik Haziran ayında düzenlenen 513 operasyonda gözaltına alınan 748 kişiden 130'unun tutuklandığını aktardı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terör örgütlerine yönelik mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini kaydetti. Yerlikaya, Geçen ay kendi halkına silah sıkan, eli kanlı terör örgütüne yönelik operasyonlarda 748 şahıs gözaltına alındı, 130 şahıs tutuklandı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız aralıksız sürüyor. Jandarmamızı ve emniyetimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.