BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdeyi verdi: Bakanlarımıza gerekli talimatı verdim

 

06 Temmuz 2023
Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdeyi verdi: Bakanlarımıza gerekli talimatı verdim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerimizin beklentilerini de göz ardı etmiyoruz. Ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. EYT meselesini çözüme kavuşturduk. 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşılamış olduk. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Çalışmalarına başladılar. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

"BİZE İNANANLARI BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ"
Türkiye bu seçim sonuçlarıyla istikrara, demokrasiye, özgürlüğe, kalkınmaya ne kadar değer verdiğini bir kez daha ortaya koydu. Seçimlerin Türkiye için, demokrasimiz için çok güzel neticeleri olacağına inanıyorum. Üstlendiğimiz bu görevi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Bize inananları boşa çıkarmayacağız. Tüm vatandaşlarıma kalpten teşekkür ediyorum.

"KARA LEKE"
Seçim döneminde rekor kıracak illerimizi ziyaret etme sözü vermiştik. Bayburt birinciliği yine kimseye kaptırmadı. Gümüşhane ikinci oldu. Ziyaretlerimize bu hafta sonu bismillah diyoruz. Seçimlerle ilgili bir gerçeğin altını çizmek istiyorum. Türkiye gelecekteki sonuçları itibarıyla kritik bir seçim yaşadı. Masanın görünür görünmez ortaklarıyla birlikte küresel şer şebekeleriyle milletimizin birlik beraberliğine kasteden provokatörlerle mücadele ettik. Seçmen iradesini manipüle etme çabaları hiç durmadı. Farklı seslere tahammülsüzlük had safhaya çıkarken siyasetçiler hedef alındı, linç alındı. Kaset kumpaslarıyla rakipler minder dışına itildi. Utanç verici günler gördük. Siyasi tarihimize 'kara leke' olarak geçecek pek çok örnekle karşılaştık.

"TÜRK DEMOKRASİSİNİN NAMUSUNU BİZ KURTARDIK"
Milletimizin desteğiyle 14-28 Mayıs'ta sadece iki hafta arayla seçimi kazanmadık, Türk demokrasisinin namusunu ve şerefini de biz kurtardık. Sandıklara giderek irqadesine sahip çıkan her bir vatandaşımızı demokrasi kahramanı olarak görüyoruz. Biz de AK Parti olarak 17 seçim kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu muhteşem bir zaferdir. Bu tarihe altın harflerle yazılacak, siyasi literatürüne girecek eşsiz bir rekordur. Ayrımcılık yapmadığınız için kardeşlik siyasetini yücelttiğiniz için her birinizi kutluyorum.

"EKSİKLERİMİZİ TESPİT ETTİK"
Herkes kendi penceresinden seçimleri enine, boyuna değerlendirecektir. Alınan not kadar nerede hata yaptığını görmek de sınavın bir parçasıdır. Geleceğe dair hedefi olan her siyasi parti sandık sonuçlarını çok iyi okur, analiz eder. Bunları yapmayan ise siyaset sahnesinden silinip gider. Çok partili siyaset hayatımızda bunun nice örneği vardır. AK Parti olarak şu ana kadar girdiğimiz tüm seçimlere buradan baktık. Eksiklerimizi, kusurlarımızı, hatalarımızı tespit etmeye çalıştık. Asla zafer sarhoşluğumuza kapılmadık. Tevazumuzu büyüttük. Başarılarımızla birlikte sorumluluğumuzun da arttığına inandık. Yer yüzünde böbürlenenlerden asla olmadık.

"ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ"
Anamızın ak sütü gibi helal olan tarihi başarımızı kutlarken öz eleştirimizi yapmaktan çekinmiyoruz. Tartışmasız zaferimize rağmen önceki seçimlere kıyasla partimizin oylarında görülen negatif ayrışmanın farkındayız. Kimi şehirlerde milletvekilliği ile Cumhurbaşkanlığı arasında çıkan oy uyuşmazlığını görüyoruz. Doğru teşhislerimizi koyduktan sonra süratle müdahale edeceğiz, düzeltmenin yollarını arayacağız. Kadrolarımızı takviye etmemiz, yeni yüzlerle güçlendirmemiz gerekiyorsa inşallah büyük bir titizlikle bunu da gerçekleştireceğiz. Ekim ayında yapmayı planladığımız büyük kongremize işte bu anlayışla hazırlanıyoruz.

YEREL SEÇİM MESAJI
Kötü giden şehirlerimiz kurtarılmak için gün sayıyor Muhalefetin yönettiği belediye başkanları şehirleriyle ilgilenmek yerine koltuk kavgasından başlarını kaldıramıyor. 31 Mart 2024 tarihinde inşallah bu kötü gidişe dur diyeceğiz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 4 yıldır hiçbir eser alamayan şehirlerimize tekrar eserleri ulaştıracağız. Hiçbir seçimi çantada keklik göremeyiz.

BABA OĞUL ŞİMDİ GIRTLAK GIRTLAĞA
Baba-oğul şimdi gırtlak gırtlağa. Değişim adıyla yürüyen kayıkçı kavgasıyla işimiz yok. Bugün 'değişim' diye Bolu'dan Ankara'ya yürüyenler şimdi 'Yollar yürümekle aşınmaz' demeye başladılar. CHP Genel Başkanı bebek katilini öven gazeteci kılıklı terör sevicileri savunuyor. 14 Mayıs'ın üzerinde 53 gün, 28 Mayıs'ın üzerinden ise 39 gün geçti. Ama bu zat Kandil ve Pensilvanya'ya hangi sözleri verdiğini açıklamadı. 13 yıla sığdırdığı 12 seçim bozgununa rağmen ne milletten ne de kendi seçmeninden bir kez olsun özür dilemedi.

MEMURA YAPILAN ZAM
Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Enflasyon farkı dahil seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz. Bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI
Emeklilerimizin beklentilerini de göz ardı etmiyoruz. Ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. EYT meselesini çözüme kavuşturduk. 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşılamış olduk. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Çalışmalarına başladılar. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.