BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ANKARA - MİT, PKK’nın sözde Irak istihbarat sorumlusu Celal Kaya'yı Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi

ANKARA - MİT, PKK’nın sözde Irak istihbarat sorumlusu Celal Kaya'yı Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi 

05 Temmuz 2023
ANKARA - MİT, PKK’nın sözde Irak istihbarat sorumlusu Celal Kaya'yı Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi

ANKARA (AA) - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın sözde Irak istihbarat sorumlusu, diplomat Osman Köse'nin Erbil'de şehit edildiği eylemin azmettiricisi Hasan kod adlı Celal Kaya'yı, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Irak'ın Erbil şehrinde 17 Temmuz 2019'da Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği eylemin de azmettiricisi olan terörist Kaya'nın, uzun zamandır Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Geçmiş dönemde örgütün yurt içinde ve dışında yürüttüğü eylem ve katılım faaliyetlerini organize eden Kaya'nın liderlik ettiği şebekenin, Irak'ın kuzeyinde harekat düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına terör örgütü PKK tarafından yapılacak eylemler öncesi istihbarat toplanması, Türk kamu görevlilerinin alıkonulmasına yönelik terör eylemlerinin planlanması için çalıştığı tespit edildi.

Kaya ile ilgili istihbarat elde eden MİT, teröristin faaliyetlerini adım adım takip etti. Terörist Kaya, Irak'ın Süleymaniye kenti kırsalında düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK’nın Irak İstihbarat Sorumlusu Hasan kod Celal KAYA, Irak/Sülaymaniye kırsalında MİT tarafından yürütülen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

OSMAN KÖSE ERBİL'DE ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse ve yanındaki 2 Irak vatandaşı, 2019 yılında, Irak'ın Erbil kentinde bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğramış, saldırıda Osman Köse şehit düşmüştü.PKK’nın Irak İstihbarat Sorumlusu Hasan kod Celal KAYA, Irak/Sülaymaniye kırsalında MİT tarafından yürütülen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

OSMAN KÖSE ERBİL'DE ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse ve yanındaki 2 Irak vatandaşı, 2019 yılında, Irak'ın Erbil kentinde bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğramış, saldırıda Osman Köse şehit düşmüştü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.