BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Başkan Erdoğan'dan sıfır ve ikici el araç fiyatları açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından araç fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. 

03 Temmuz 2023
Başkan Erdoğan'dan sıfır ve ikici el araç fiyatları açıklaması

Başkan Erdoğan açıklamasında, ''Sıfır ve ikici el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, deprem bölgesine ilişkin, "Şimdiye kadar inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısı 180 bini buldu." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'i yakma diye bir özgürlük olamaz"

İsveç'te Kur'an yakılması ile ilgili, "Nasıl kiliseyi, havrayı veya bir başka inancın mabedini ateşe vermek özgürlük değilse Kur'an-ı Kerim'i yakma diye bir özgürlük de olamaz." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konu kendi güvenlikleri olunca hukuk tanımayanlar sıra Müslümanların kutsallarına gelince birden fikir özgürlüğünü hatırlıyorlar." şeklinde konuştu.

Fransa'daki olaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki olaylara dair, "Şiddet şiddeti doğurmuş, bugünkü hadiseleri tetiklemiştir. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de rüzgar ekenler fırtına biçmektedir." ifadesini kullanarak, "Endişe ile karşıladığımız son hadiselerin daha fazla kan akmadan, şiddet sarmalı daha fazla büyümeden bir an önce sona ermesini diliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu olayların göçmenlere ve Müslümanlara yönelik yeni bir baskı, yıldırma, sindirme furyasına yol açmasından kaygı duyuyoruz." şeklinde konuştu.

"Şehrin meydanlarını teröristlere tahsis ederek Türkiye'nin dostluğunun kazanılmayacağını herkes kabullenmeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristlere alan açarak, şehrin meydanlarını teröristlere tahsis ederek Türkiye'nin dostluğunun kazanılmayacağını artık herkesin kabullenmesi gerekiyor." dedi.

Konut kira artışlarına yüzde 25 sınırı

Konut kira artışlarına yüzde 25 sınırı ile ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

"Dış ticaret rakamlarında güzel haberler geliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "9 günlük bayram tatiline rağmen dış ticaret rakamlarında güzel haberler geliyor. Yıl sonu hedefimiz olan 265 milyar dolara ulaşacağımız kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

"Türkiye Aile Destek Programı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Aile Destek Programı'nı bu yıl da devam ettirme kararı aldıklarını söyledi.

Memur ve emekli maaşı zammı

Memur ve emekli maaşı zammı ile ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.