BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Borcu olanlar dikkat! Tarihin en kapsamlı borç yapılandırması için başvurular bugün sona eriyor

Halk arasında 'Vergi affı' olarak da bilinen Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması bugün sona eriyor. Vatandaşlar bu fırsattan 3 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar yararlanılabilecek. 

03 Temmuz 2023
Borcu olanlar dikkat! Tarihin en kapsamlı borç yapılandırması için başvurular bugün sona eriyor

Kamu alacaklarının yeninden yapılandırma sürecinde son tarihe gelindi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması bugün sona erecek yapılandırmada süre uzatılmayacak.

İLK TAKSİT SÜRESİ 31 TEMMUZ'DA DOLACAK

Yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. İlk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da dolacak. Tüm bu borçlar yapılandırma kapsamına dahil edildi. 13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar lira alacağının yapılandırılması söz konusu olacak.

İLK DEFA 48 AY VADE İMKANI

Vergi, sigorta prim borcu, adli ve idari cezalar, belediyelere olan borçlar, su borçları ve öğrenim kredisi borçları... Tüm bu borçlar yapılandırma kapsamına dahil edildi. 13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar lira alacağının yapılandırılması söz konusu olacak. Yapılandırılan borçlar için ödeme kolaylığı da sağlanıyor. Düzenlemeyle borç yapılandırmasında ilk defa 48 ay vade imkanı sunuluyor.

 

265,4 MİLYAR LİRA YENİDEN YAPILANDIRILDI

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırması ile birlikte 265,4 milyar liralık alacak yeniden yapılandırıldı. Toplam tahsilat 20 milyar lirayı aştı.

 

5 MİLYONA YAKIN MÜKELLEF BAŞVURDU

5 milyona yakın mükellef borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine başvurdu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.