BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kabine bugün toplanıyor! Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Memur ve emeklilerin maaşlarına yılın ikinci yarısı için yapılacak zam oranı, toplantının öncelikli gündem maddesi olacak. 

03 Temmuz 2023
Kabine bugün toplanıyor! Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam masada

Yeni dönemin 3'üncü Kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat: 15.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda birçok konu ele alınacak ancak öncelikli gündem ekonomi olacak.

MEMUR VE EMEKLİLERE YAPILACAK ZAM ORANI 
Memur ve emeklilerin maaşlarına yılın ikinci yarısı için yapılacak zam oranı, toplantının öncelikli gündem maddesi olacak. Yakında Meclis'e gelecek düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

FAHİŞ FİYATLAR, YÜKSEK EV KİRALARI
Mehmet Şimşek'in yönetiminde ekonomi heyetinin üzerinde çalıştığı teklif metni, kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Kanun teklifine son şekli verilecek. Fahiş fiyat artışları, yüksek ev kiraları ve enflasyonu düşürmek için atılacak hamleler de ele alınacak.

İSVEÇ'TEKİ PRoOVOKASYONLAR
Kabine toplantısında Türkiye'den NATO vizesi bekleyen İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması da ele alınacak. Ankara'nın bu saygısızlığa izin veren Stockholm yönetimine karşı atacağı diplomatik adımlar konuşulacak. 11-12 Temmuz'da Litvanya'da düzenlenecek ve Erdoğan'ın da katılacağı NATO liderler zirvesinin hazırlıkları görüşülecek.

ERDOĞAN SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAK
Kabine toplantısında, Fransa'daki sokak olayları ile Türkiye'nin hem yurt içi hem de sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.