BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

MAHMUT ESAT ORTAOKULU LGS’DE BAŞARILI ÖĞRENCİ SAYISIYLA GURUR VERDİ

İlçemizin güzide okullarından biri olan Mahmut Esat Ortaokulu yıllardır elde ettiği akademik, sportif ve kültürel başarılarını bu yıl da artırarak sürdürdü. 

27 Haziran 2023
MAHMUT ESAT ORTAOKULU LGS’DE BAŞARILI ÖĞRENCİ SAYISIYLA GURUR VERDİ

2022-2023 Eğitim Öğretim sezonunda sportif ve kültürel başarılarıyla adından söz ettiren Mahmut Esat Ortaokulu akademik başarının en önemli göstergelerinden olan LGS (Liselere Giriş Sınavı)’de de büyük başarılar elde ederek eğitim sezonunu taçlandırdı.

Mahmut Esat Ortaokulu öğrencilerinin İlçemiz öğrencileri arasında başarı sıralamasına baktığımızda nitelik ve nicelik yönünden oldukça yüksek başarılar elde ettiğini görüyoruz. Öyleki ilçede ilk 5 öğrencinin 4’ü, İlk 10 öğrencinin 5’i, İlk 20 öğrencinin 10’u, İlk 50 öğrencinin 25’i ve ilk 100’ün 50’si Mahmut Esat Ortaokulundan. Görüldüğü gibi sınav puanıyla okula girecek öğrencilerin %50’si Mahmut Esat Ortaokulundan.

Bu başarının sırrını sorduğumuz Okul Müdürü Süleyman Boztepe:Öncelikle okul öğretmenlerimiz çok gayretliydiler. Okul kurslarımızı sınavın yapılacağı son ana kadar açık tuttuk. Kurslarımızda öğretmenlerimiz EBA destekli sorularla ve kendi birikimleriyle yoğun bir tempoda eğitim verdiler. Ayrıca gerek kendi yaptığımız gerek Konya ÖDM deneme sınavları ve elde ettiğimiz neticelerin analiziyle öğrencilerimizin seviyelerini sürekli kontrol ettik. Sadece Fen Lisesi kazandırmak değildi amacımız. Vizyon ve misyonumuz öğrencilerimizesürekli  seviye atlatmak, mevcut başarılarını bir çıta olsun yükseltmek üzerine kuruluydu. Ki biz  okulumuza 5. Sınıfta gelen öğrenciden başlayıp mezun edinceye kadar bu sistemi uyguluyoruz ve gerek sınav neticeleri gerekse eğitimsel gelişim olarak netice almanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarılarda emeği geçen öncelikle İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, idareci, öğretmen ve yardımcı hizmetlilerimizden tutun kantincimize kadar herkese teşekkür ediyorum. Gayretimize ortak olan velilerimize minnettarım. Biz sadece ilk yüz değil elde ettiğimiz diğer aşamalarla da tüm öğrencilerimizi başarılı görüyoruz. Onlara da emeklerimizi zayi etmedikleri için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Mahmut  Esat Ortaokulu, tercih dönemi birçok öğrencisini her yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizden başlayarak ülkemizin birçok seçkin okuluna gönderecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.