BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne kadar olur? İslam Memiş’ten yatırımcılara kritik uyarı!

Gözler bugün Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararına çevrilmişken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarılar geldi. Altın ve doların faiz kararı sonrası ne yönde olacağı merak edilirken Memiş önemli açıklamalarda bulundu. 

22 Haziran 2023
Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne kadar olur? İslam Memiş’ten yatırımcılara kritik uyarı!

Merkez Bankası bugün tarihi seçimlerin ardından ilk faiz kararını açıklayacak. Yatırımcılar ise altın ve doların ne yönde hareket edeceğini merakla bekliyor.

YÜZDE 20 TAHMİNİ

Ekonomistler şu an yüzde 8,50 seviyesinde olan politika faizinin 1.150 baz puan artırılacağı ve yüzde yüzde 20,00 seviyesine yükseltileceği yönünde tahminde bulundu.

“TL’NİN KISA VADEDE POZİTİF AYRIŞACAĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, faiz kararı sonrası piyasalarda geçici bir geri çekilme olabileceğinin altını çizerek hem gram altın hem de dolar/TL kuru için rakam vererek tahmin yaptı.

“Piyasanın faiz artırım beklentisi yüksek olduğundan, Kurban Bayramı tatili öncesi nakit ihtiyacı duyulacağından, yaz tatili süreci başladığından TL’nin kısa vadede pozitif ayrışacağını söyleyebiliriz” diyen uzman isim şunları kaydetti:

“Yabancı para birimlerinde, altın ve gümüşün gram fiyatlarında kısa vadeli düşüş öngörümü önceden belirttiğimi anımsatmak isterim. Dolar/TL kurunda 22,80 lira seviyesini takip edeceğim. Yüksek bir faiz artırımı gelir, piyasalarda iyimserlik artarsa 21,80 lira seviyesi bile görülebilir. Önce 22,80’ni takip etmek gerek. Dolar/TL kuru başı çektiğinden diğer yabancı paralarda da değer kayıpları görülebilir. Gram altın da 1400-1450 lira, gram gümüş de 16,50-17,00 lira aralığını takip edeceğim. İki hafta önce yarına hazırlık yapan, TL’de bekleyenlerin iyi karar verdiğini gördük. Bu düşüşlerin geçici olacağını, rehavete kapılmaması gerektiğini, TL’de alım için bekleyenlerin bu fırsatların kalıcı olmayacağını bilmesi gerekir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.