BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYADA KENDİSİNİ İSTİHBARATÇI OLARAK TANITIP SAHTE İSİMLE KRAL DAİRESİNDE KALAN DOLANDIRICI YAKALANDI

OĞLUMUN ÇANTASI DEDİĞİ OKUL ÇANTASINDAN ELMASLARLA MİLYONLUK ÇEK ÇIKTI 

22 Haziran 2023
KONYADA KENDİSİNİ İSTİHBARATÇI OLARAK TANITIP SAHTE İSİMLE KRAL DAİRESİNDE KALAN DOLANDIRICI YAKALANDI

Konya’da hakkında dolandırıcılık suçundan 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan, kendisini istihbaratçı ve kamu görevlisi olarak tanıtıp takma isim kullanarak bir otelin kral dairesinde kalan şahıs polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, bir süredir peşinde olduğu, kendisini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtıp birçok kişiyi dolandırdığı için hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan İbrahim Öztapan’ın (44 yaşında, 46 adet suç kaydı) izine ulaştı.

SUÇ MAKİNESİ DOLANDIRICI GÜNLÜK 6 BİN TL’YE KRAL DAİRESİNDE KALIYORMUŞ

Polis ekiplerince yapılan titiz çalışmalar sonucunda Öztapan’ın kendisini istihbaratçı ve kamu görevlisi olarak tanıttığı ve bu şekilde çok kişiyi dolandırdığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca kamuda görevli üst düzey kişilerin akrabası olduğu ve bazı faili meçhul cinayetlerin gizli belgelerini taşıdığı için gerçek ismini kullanamadığı yalanıyla lüks bir otelin kral dairesinde 1 yıldır sahte isim kullanarak İrfan Tansel Sarı ismiyle kaldığı tespit edildi.

OĞLUMUN ÇANTASI DEDİĞİ OKUL ÇANTASINDAN ELMASLARLA MİLYONLUK ÇEK ÇIKTI

Polis ekiplerinin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda izine ulaşılan Öztapan, lüks aracıyla kaldığı otelden çıktığı esnada polis ekipleri peşine takıldı. Yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından polislerce önü kesilen Öztapan yakalanarak gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada oğlumun çantası dediği okul çantasından 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet elmas, 1 milyon 368 bin TL değerinde 3 adet banka çekine polis ekiplerince el konuldu.

Ayrıca şüphelinin daha önce de kendisini çiftlik sahibi olarak tanıtıp başka bir çiftlikte bulunan yaklaşık 40 hayvanı kendisininmiş gibi bir şahsa sattığı, hayvanları satın alan şahsın çiftliğe hayvanları teslim almaya gitmesiyle dolandırıldığını anladığı öğrenildi. 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan İbrahim Öztapan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.