BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Süleymaniye yolu -Alacabel Tüneli…

Seydişehir-Süleymaniye yolunu kumlamaya Seydişehir Belediyesinin gücü yetmiyor mu? 

22 Haziran 2023
Süleymaniye yolu -Alacabel Tüneli…

Seydişehir-Süleymaniye yolunu kumlamaya Seydişehir Belediyesinin gücü yetmiyor mu?
Giden Gelmez Dağlarında Süleymaniye - Değirmenlik –Cevizli-Bademli'yi Seydişehir'e bağlayan yoldan bahsediyorum.
Bu yol sadece ulaşım ve transit geçişten öte bu bölgeden gelen insanların Seydişehir ekonomisine, Seydişehir esnafına katkı sağladığını hiç kimse inkâr edemez.
Evet, yolun en çok bozuk olan Madenli Yaylası'ndan sonraki kısmının büyük bölümü Antalya sınırlarında kalmış olabilir. Olaya "Seydişehir sınırları dışında" diye bakmak, topu taca atmaktan başka bir şey değildir.
Önceki dönemlerde yöneticiler bu bölgeye ziyaretler yaparak bu bölgedeki insanlarla konuşup, görüşüp sorunları çözme noktasında istişarelerde bulunuyordu ve yol sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturuluyordu.
Seydişehir Belediyesinin  bu  yolu  en azından  asfalt değil de   kumlama  yaparak    o çukurları   yapmaya  gücü  yetmiyor mu acaba?
Maalesef bu yol gerçekten içler acısı bir durumda. Kim ne yapacaksa; Antalya mı Konya mı Seydişehir mi Akseki mi bu yola bir el atmalı…
…..
Alacabel Tüneli…
Geçtiğimiz gün Beyşehir’den bir dostum telefon açtı “abi sizin orada yol durumu nasıl yoğunluk durumu nedir Bizim burada yeni açılan tünelin yolu   şehir içinden geçtiği için felaket  bir yoğunluk  var” dedi. Ne demek isteğimi aşagı yukarı siz anladınız. 
 Seydişehir Beyşehir’in ortak İllik mevzusunun gündemde olduğu bu günlerde bu konuyu yanlış anlamaya meydan vermeden esas konumuza geçelim .
 Alacabel Tüneli, seçim öncesi siyasiler tarafından önünde açıklama yapılan ve 2019 yılı ekim ayında bitirilmesi hedeflenen ve 2023 yılında hala bitmeyen Alacabel tünelden bahsediyorum.
7 bin 300 metre gidiş gelişli toplam 14 bin 600 metre mesafeli Alacabel Tüneli'nin şu ana kadar, fiziki olarak delinme süreci tamamlanmış durumda.
Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’da biten birçok yatırımın açılışını yaparken, Alacabel Tüneli’ni de en  kısa  zamanda açmasını ümid  ediyoruz.
 Yeni seçilen Sayın Konya vekilleri Seydişehir -Antalya yolu için hayati öneme sahip Tüneldeki çalışmalarını nasıl seçim öncesi gelip takip ediyorlar gündemde tutuyorlardıysa, tünel açılına kadar bu konunun takipçisi olduklarını kamuoyuna   göstermeliler ve en  azından  yerel seçimden  önce   bu kış   olmadan  açılması  yönünde  çalışma  yapmalılar. 
Dört gözle bekliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.