BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ UYARILAR

KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ UYARILAR 

16 Haziran 2023
KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri üniversite hayali kuran ve 17 - 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek olan yüz binlerce öğrenciye herhangi bir aksaklık yaşamamaları için uyarılarda bulundu. 

Öğrencilerin 12 yıllık emeklerinin karşılığı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavında başarılı olmaları için asayiş, güvenlik ve trafik yönünden gerekli bütün önlemlerin alındığını söyleyen Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, özellikle öğrencilerin sınava yetişmeleri için trafik ekiplerinin ana arterler başta olmak üzere Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüs yerleşkelerinin bulunduğu alanlar, sınavların yapılacağı okullar civarında gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi. 

“SINAV YERİNE GİTMEK İÇİN EVDEN DAHA ERKEN SAATLERDE ÇIKILMALI”

Yetkililer, sınav saatinde okul güzergâhlarında normalin üzerinde bir yoğunluk olacağı için öğrencilerin yola daha erken saatlerde çıkarak herhangi bir aksilik yaşamamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca sınav dönemlerinde sınav merkezlerinin yoğun olduğu bölgelere, özellikle Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi yerleşkelerine park yeri sorunu oluşmaması için araç ile giriş yapılmaması gerektiği ve toplu taşıma araçlarının kullanılmasının önem arz ettiği ifade edildi.

EMNİYET, SINAV YOĞUNLUĞUNA KARŞI ALTERNATİF GÜZERGÂH VURGUSU YAPTI

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ise trafik yoğunluğuna bağlı olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için İstanbul Yoluna alternatif olarak Ankara Yolu, Abdulhamidhan Caddesi, Hadimi Caddesi, İsmail Kaya Caddesi, Demiryolu Caddesi - Meram Yeni Yol Caddesine alternatif olarak Hocafakıh Caddesi, Beyşehir Caddesi, Yaka Caddesi - Millet Caddesine alternatif olarak Beyşehir Caddesi, Azerbaycan Caddesi, Çeçenistan Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi – Alaaddin Kap Caddesine alternatif olarak Aslanlı Kışla Caddesi, Adana Çevre Yolu, Çemil Çiçek Caddesi, Fetih Caddesini kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin bir gün öncesinden sınav için gerekli olan kimlik ve sınav giriş belgesini hazırlamaları, sınava girecekleri okulların yerinden emin olmaları ve ÖSYM Başkanlığının duyurmuş olduğu, adayın Sınava Giriş Belgesi ile sınav kılavuzunda belirtilen her türlü yasaklı materyalin sınav binasından içeri girmesinin yasak olduğunu ifade ederek, bina girişinde üst araması esnasında bu materyallerin adayların üzerinde olmaması için her türlü tedbirin alınacağı, bina girişinde üst araması yapacak olan Emniyet görevlilerinin de konu üzerinde uzman ve eğitim almış personeller olduğu bildirildi.

“SINAV GÜNÜ VE ÖNCESİ GÜRÜLTÜDEN KAÇINILMALI”

Ayrıca vatandaşlara da uyarılarda bulunan yetkililer, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan YKS öncesi ve sınav saatinde yüksek sesle müzik yayını, gece geç saatlere kadar düğün merasimleri, yine gündüz saatlerinde iş makinalarının okul çevrelerinde çalışması gibi olumsuzluklarda vatandaşların çok dikkatli olmalarını gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.