BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AV SEZONU AÇILDI BÖLGENİN EFSANE BALIĞI SAZAN TEZGAHLARI SÜSLEDİ

Su Ürünleri Avcılığı sezonunun 15 Haziranda açılması ile birlikte, Beyşehir Sazanları balıkçı tezgâhlarında ve balık dükkânlarında yerini aldı. 

15 Haziran 2023
AV SEZONU AÇILDI BÖLGENİN  EFSANE  BALIĞI   SAZAN TEZGAHLARI SÜSLEDİ

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Konya'daki Beyşehir Gölü ve  Suğla   Gölünde  balıkçılar, av yasağının sona ermesinin ardından "vira bismillah" diyerek sezonu açtı.

15 Mart'ta başlayan av yasağının 3 aylık aranın ardından son bulmasıyla  balıkçılar, sezonun bereketli geçmesi için dua etti.

Vira bismillah" diyerek göle ağ sermeye başlayan balıkçılar, levrek, sazan balıklarıyla tezgahları süslemek istiyor.

Bazı balıkçılar ise ağlarını hazırlayarak teknelerinin eksiklerini giderdi. Tekne motorlarının bakımlarını da yapan balıkçılar, ava eksiksiz çıkmak için yoğun mesai harcadı.

Beyşehir Gölü  ve  Suğla Gölü tatlı su balıkları açısından oldukça verimli   sular,  Beyşehir  ve Suğla Gölü'nde  Sazan dişli balığın yanı sıra kadife, Çin Çapağı var. 

Bu yıl  Beyşehir Sazanı Seydişehir Pazarında  kilosu boyutuna göre 80 TL den satılıyor.

Özellikle Seydişehir yöresinde çokratma olarak bilinen sazan balığı pişirme şekli için en az 1.5-2.0 kg lık sazan olması gerekir.

Kısa bir Çokratma tarifi.

Sazan balığı; baş bölgesi dâhil olmak üzere parçalara bölünerek kaynatılmış suda bir taşım haşlanır, süzülüp dinlenmeye bırakılır. Yağ ve soğan  kavrularak salça ve su ilave edilir. Bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış balık  tencereye bırakılarak kısık ateşte pişmesi beklenir. Bu sırada limon suyu, tuz ve fesleğen ilave edilir.

Piştikten sonra dinlenmeye bırakılır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.