BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Öğrencilere tatil öncesi 'bayram' ettirecek müjde! MEB'den 5104 TL harçlık verilecek!

Okullarda ikinci dönemin sonuna gelindi. 3 aylık yaz tatiline sayılı günler kala öğrencileri havalara uçuracak tatil harçlığı müjdesi verildi. Bu haberle birlikte öğrenciler tatile mutlu girecek. 

14 Haziran 2023
Öğrencilere tatil öncesi 'bayram' ettirecek müjde! MEB'den 5104 TL harçlık verilecek!

Eğitim öğretimin ikinci dönemi, 16 Haziran günü kapanıyor. Öğrenciler hem karne hem de yaz tatili heyecanını bir arada yaşıyor. Yorucu ve stresli bir dönemi geride bırakan öğrenciler ve veliler yaz tatili planlarını yapmaya başladı. Kurban Bayramı öncesinde öğrencilere tatil harçlığı müjdesi geldi. Öğrencilere tam 5 bin 104 TL ödeme yapılacak. 

Öğrencilere Başarı Teşvik Programı kapsamında harçlık verilecek. Karnesinde takdir ve teşekkür olan öğrenciler bu harçlıktan yararlanabilecek. 

5 BİN 104 TL ÖDEME YAPILACAK
Başarı Teşvik Programı ile ilgili detaylar araştırılmaya devam ediyor. Bu pogram kapsamında istenilen şartları karşılayan öğrencilere 5 bin 104 TL ödeme yapılacak. Derslerinde başarılı gösteren öğrencilere yönelik devletin sağladığı bu destek programı ile öğrencilerin derslerdeki başarılarına teşvik ve öğrencilere devletin her zaman yanında olduğunu hissettirmek amaçlanıyor.

Öğrencilere yönelik Başarı Teşvik Programı kapsamında sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5’e girmeyi başaran öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar destek ödemesi verilecek.

BAŞARI DESTEK PROGRAMI BAŞVURU DETAYLARI
Her yıl 2 defa verileceği aktarılan bu destek ödemeleri ilk dönem sonunda ve ikinci dönem sonunda, yaz tatilinde yapılacak. Destek ödemelerinin hesaplarda olacağı tarihler ise henüz bilinmiyor. Başvurular ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri üzerinden yapılıyor.

Başarı Destek Paketi ödemelerinin detayları şu şekilde:

Sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5’e girmeyi başaran öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar ödeme yapılıyor.
LGS sınavında yüzde 5’lik dilime giren öğrencilere net asgari ücretin 2 katına kadar tek seferlik olmak üzere başarı desteği veriliyor.
 Meslek lisesi mezunlarına ise işe girmeleri halinde 3 ayda bir 4 defaya mahsus olmak üzere toplam net asgari ücret kadar destek veriliyor.
Lisans eğitimi alan çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere de her yıl eğitim süresi boyunca aylık 300 TL öğrenci desteği veriliyor.
YKS sınavında ilk 500 bin içerisinde yer alan öğrencilere de tek seferlik olmak üzere net asgari ücretin 3 katına kadar başarı desteği veriliyor.
Üniversite eğitiminde not ortalaması 85 ve üstü veya dengi olan öğrencilere de net asgari ücret kadar başarı desteği veriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.