BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

POLİS FRENE BASTI! FREN OPERASYONUNDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Konya merkezli uluslararası operasyonda zanlılar hakkında ilk karar! - Sorguda yeni detaylar ortaya çıktı... 

13 Haziran 2023
POLİS FRENE BASTI! FREN OPERASYONUNDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Yabancı uyruklu şahısları kurye olarak kullanıp araç getirerek Türkiye'de parçalara ayırıp satan ve Change (değişim) yapan suç grubu hakim karşısına çıktı. Gözaltına alınan 20 kişiden 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile uluslararası oto kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlenmişti.

Yapılan çalışmalarda bir suç grubunun, geçici İthalat veya Turistik kolaylıklar kapsamında Avrupa’dan temin ettikleri Çekici, Dorse ve Otomobilleri Bulgaristan üzerinden yabancı uyruklu şahısları kurye olarak kullanıp ülkemize getirdikleri tespit edilerek başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. 

ARAÇLARI SPARİŞ ÜZERİNE GETİRMİŞLER

KOM ekiplerinin yaptığı çalışmalarda suç grubunun Konya ayağında Oktay G. ve yurtdışı ayağında Oktay K.’nin bulunduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre Konya’dan müşterileri bularak ihtiyaca göre çekici, kamyon, dorse siparişi alan Oktay G., Kocaeli ilinde yaşayan Oktay K.’ye bildiriyor. Yabancı kuryeleri ayarlayan Oktay K. ise yurtdışından talep edilen aracı getirterek Konya’da Oktay G.’ye ulaştırıyor. Sanayi bölgelerinde suç ortakları olan Oktay G. ise siparişe göre gelen çekici veya dorseyi, change ya da parça olarak müşterilerine ulaştırıyor. 

Ayrıca soruşturmanın derinleştirilmesi ile suç grubunun diğer organizasyonunda lüks araçların yurt dışından getirilerek Türkiye de usulsüz tescil işlemleri yapıldıktan sonra satılarak vatandaşların mağdur edildiği öğrenildi. Bu organizasyon ile yine yurt dışından lüks otomobillerin kuryeler vasıtası ile ülkeye sokulduğu ve sanayi bölgelerine getirilen araçların Ayhan A. ve Enes D. tarafından usulsüz tescil işlemleri yapılarak iyi niyetli üçüncü kişilere satıldığı ve bu şekilde de birçok vatandaşın mağdur edildiği ortaya çıktı.

Suç grubunun 2018 yılından  bu yana bu organizasyon ile toplamda tahmini değeri 240 milyon TL olan 115 taşıtı ülkemize getirdiği polis ekiplerince belirlendi.

Konya merkezli 10 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 20 şahıs hakim karşısına çıkartıldı. Suç örgütünden 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 kişinin ise işlemleri sürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.