banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TET Global Yüksek HizmetKalitesi ile Sektörünün Standartlarını Yükseltiyor

 

06 Haziran 2023
TET Global Yüksek HizmetKalitesi ile Sektörünün Standartlarını Yükseltiyor

2002 yılındaİstanbul’dakurulan TET Global, lojistiksektörünedökmekimyasaltaşımacılıkfaaliyetleriylegirişyapmıştır. Başlangıçta yurt içitaşımacılıkhizmetlerisunan TET Global, geldiğimiznoktadabünyesindebulunan 300’den fazlaözmalaraçtanoluşangenişfilosu ile Türkiye’dekiveAvrupa’dakitümnoktalararasındalojistikoperasyonlarınısürdürmektedir.

 

Tank konteynerdepolamaveintermodal lojistikhizmetlerisunan TET Global, 2013 yılındanitibarenBulkhaul Limited firmasının Türkiye acenteliğiniüstlenmekte, dünyaüzerindekitümnoktalararasındakonteynertaşımacılığı ile lojistikimkanısağlamaktadır.

 

Tanker depolamahizmeti olarak da bilinen tank konteynerdepolamahizmeti; konteynerleriniçerisindebulunankimyasalmaddelerinyapısalözelliklerinegöresınıflandırılmasınıvegüvenli bir depolamahizmetisunulmasınıiçerir. Sözkonusumaddelerinyapısalözelliklerivenedenolabilecekleri risk nedeniyle tank konteynerdepolamahizmetiözeluzmanlıkvedeneyimgerektiren bir hizmettürüolmaözelliğinesahiptir.

 

SektörününöncüismiTET Globaldiğertümhizmetlerindeolduğugibi tank konteynerdepolamahizmetlerikonusunda da üstdüzeykalitesi ile dikkatçeker. Tank konteynerdepolamahizmetlerikonusundaAvrupastandartlarınauygunkriterlerdehizmetsağlayaraksektörünkalitesiniyükseltmektedir.

 

Tank KonteynerDepolamaHizmetindeGüvenilirlikÇokÖnemli

 

Tank konteynerdepolamahizmetleri, hizmetkonusualandayeterlideneyimeveuzmanlığasahipprofesyoneller tarafından gerçekleştirilmesigereken bir hizmettürüdür. Güvenliğinçokönemli bir unsurolduğu tank konteynerdepolamahizmetinin hangi firmadanalındığıkonusundadikkatliolmakgerekir.

 

Kimyasalmaddelerindepolanması, belirlistandartlardoğrultusunda bir sınıflandırmanınardındangerçekleştirilmelidir. Çünküyapısalözelliklerigereğikimyasalmaddelerin, tehlikelireaksiyonlaragirmeveyangınaya da patlamayanedenolmasıriski vardır. Bu yüzdenMalzemeGüvenlik Bilgi Formları’ndayeralanbilgilerışığındasınıflandırmayapılarakkimyasalmaddeleringüvenli bir şekildedepolanmasısağlanmalıdır.

 

Amerika BirleşikDevletleriKimyasalGüvenlikKurulu’nunhazırlamışolduğuraporagörekimyasalmaddelerinnedenolduğukazalarınyaklaşık %50’yi depolamafaaliyetlerininyasal olarak belirlenmişstandartlarauygunolmamasındankaynaklanmaktadır. “TehlikeliMaddelerveMüstahzarlaraİlişkinGüvenlik Bilgi FormlarınınHazırlanmasıveDağıtılmasıHakkındaYönetmelik” kapsamındahazırlananMalzemeGüvenlik Bilgi Formları’ndakimyasalmaddeleriniçeriği, bileşenleri, ekolojikvetoksikolojiközellikleri, taşımacılıkbilgileri ile olasıtehlikelergibimaddeninyapısınailişkinbilgilereyerverilmektedir.

 

Kimyasalmaddeleritaşıyankonteynerlerinenuygunşekildesınıflandırılmasısürecindekienönemliunsur, MalzemeGüvenlik Bilgi Formları’ndakibilgilerindoğru bir şekildeanalizedilmesidir. Bu nedenle, ilgilisürecin tank konteynerdepolamahizmetlerininenönemliadımı olduğunu söylemek de mümkündür.

 

Tank KonteynerDepolamaHizmetiNedir?

 

Tank konteynerdepolamahizmetindensıvıya da gazformundakiçeşitliürünlerigeçici olarak depolamakya da taşımakamacıylafaydalanılır. Tank konteynerdepolamahizmeti, çeşitliendüstrilerdekullanılmaktaolan genellikle büyükmiktarlardakisıvınınya da gazınmuhafazaedilmesigerekendurumlarda ideal bir çözüm olarak kabul edilir.

 

Çoğunluklaçelikya da alüminyumgibidayanıklımalzemelerkullanılarak üretilen tank konteynerleri, yüksekbasıncaveçevreselfaktörlerinetkilerinedayanacakşekildetasarlanır.  Gemi, trenya da kamyongibitaşımaaraçlarıylakolaycataşınabilenkonteynerlerçoğunluklastandart ISO konteynerboyutlarınasahiptirler.

 

Tank konteynerdepolamahizmeti, sıvılarınvegazlarıngüvenli bir şekildedepolanmasıamacıylauygulanır. Konteynerlerinkullanımısırasındaçeşitligüvenlikönlemlerindenveprotokollerindenfaydalanılmasıgerekir. Bunlararasındayangınönlemesistemleri, basınçizlemesistemleri, sızıntıalgılamacihazları ile güvenliksertifikasyonlarısayılabilir.

 

Tank konteynerleri; büyükmiktarlardasıvıya da gazıngüvenli bir şekildedepolanmasıiçinen iyi çözümlerdenbiridir. Kimyasalgazlar, petrol ürünleriveçeşitliendüstriyelsıvılargeçici olarak tank konteynerlerdegüvenli bir şekildesaklanarakmuhafazaedilebilir.

 

Sıvıya da gazformundakiürünleringüvenli bir şekildetaşınmasıiçin tank konteynerlerindenfaydalanılabilir. Gemiler, kamyonlar, trenlervediğertaşımaaraçlarıkullanılarakkonteynerlerikonforlu bir şekildehareketettirmekmümkündür. Böyleceilgiliürünlertedarikzinciriboyuncagüvenli bir şekildetaşınabilir.

 

Tank konteynerlerifarklıboyutlardavekapasitelerdeolabilir. Bu sayededepolamaihtiyaçlarınagöreesneklikveölçeklendirilebilirlikimkanıelde edilir. İhtiyaçlarındeğişmesiylebirliktekonteynersayısıveboyutuayarlanarak tank konteynerdepolamahizmetlerinden optimum faydasağlanabilir.

 

Diğeryandan tank konteynerleriürünleringüvenli bir şekildedepolanmasınıvesızdırmazlığısağlamakiçinözel olarak tasarlanırlar. Sızıntılarınönlenmesivekonteyneriçindekibasıncınkontroledilmesiiçinözelkapaklar, valflervekelepçelerkullanılır. Bunlarınyanısırayangınönlemesistemlerivesızıntıalgılamacihazlarıgibigüvenlikönlemlerinebaşvurulması da gerekir.

 

Tank konteynerdepolamahizmetleri sayesinde ürünlerhızlı bir şekildeyüklenir, boşaltılırvesüreçyönetimigerçekleştirilir. Konteynerlerindepolamaalanınakolaycayerleştirilipistiflenmesidepolamasüreçlerini optimize edenönemli bir faktördür.

 

Ayrıcaürünleringeçici olarak depolanmasıiçin tank konteynerdepolamahizmetietkili bir çözümolmaözelliğinesahiptir. Taşınmadanya da işlenmedenöncegeçici bir depolamaalanınaihtiyaçduyanürünler, tank konteynerlerikullanılarakgüvenli bir şekildemuhafazaedilebilir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.