BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TÜRKİYE’NİN KARTALI, SEYDİŞEHİR’İN GURURU

Marka tescilli takımımız HEZARFENOĞULLARI İHA Takımı(Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu İnsansız Hava Araçları Takımı) üst üste 4. Kez TEKNOFEST’te. 

29 Nisan 2023
TÜRKİYE’NİN KARTALI, SEYDİŞEHİR’İN GURURU

TEKNOFEST 2023’e53 takım ile başvuru yapan Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri TEKNOFEST 2023 için İstanbul’da. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı DÖGM Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı standında kendi tasarım ve üretimleri olan insansız hava araçlarını sergiliyor ve projelerini anlatıyorlar.

Dört yıldır TEKNOFEST’e katılabilen Seydişehir’de tek, Türkiye’de nadir liselerden birisi olan Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri dünyanın en büyük teknoloji festivalinde ilk iki gün kendi tasarım ve üretimleri olan insansız hava araçlarını sergileyip,  ziyaretçilere üzerinde çalıştıkları  farklı alanlardaki proje çalışmalarının sunumlarını yapıyorlar.Beş gün boyunca sürecek olan TEKNOFEST 2023 İstanbul büyük ilgi görüyor.

TEKNOFEST’in ilk iki günündeHEZARFENOĞULLARI İHA Takımı standını Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özel, Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Din Öğretimi Genel Müdürü Nezir Gül, DÖGM Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Leven Yazıcı, eğitimci yazar sayın Ali Erkan Kavaklı ziyaret etti. Öğrenciler Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar, Mustafa Varank gibi isimlerle de görüşme fırsatını elde etmiş oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise TEKNOFEST’e bugün katılacak.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından marka tescili Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu üzerine gerçekleşen HEZARFENOĞULLARI İHA Takımı TEKNOFEST 2020, TEKNOFEST 2021, TEKNOFEST 2022 ve TEKNOFEST 2023’e katılabilen ilçemizde tek, ülkemizde nadir lise takımlarından birisi olarak önemli bir başarıyı gerçekleştirmiş oldu.

İlçemizin TEKNOFEST’teki gururu olan HEZARFENOĞULLARI İHA Takımı üyesi öğrenci ve öğretmenler bu başarıları ile bir çok yarışma ve festivalde ilçemizi başarı ile temsil edip,  ilçemizin  tanıtımını da yapmış oluyorlar.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.