BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BYD, Ülkemize Gelmesi Muhtemel Ultra Ucuz Elektrikli Otomobilini Tanıttı 

BYD, küçük şehir otomobili Seagull'ı tanıttı. Yaklaşık olarak Hyundai i10 boyutlarında olan otomobil, Türkiye'ye gelmesi durumunda en ucuz otomobil olarak tarihe geçecek. Peki BYD Seagull neler sunuyor? 

22 Nisan 2023
BYD, Ülkemize Gelmesi Muhtemel Ultra Ucuz Elektrikli Otomobilini Tanıttı 



Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticileri arasında yer alan BYD, yeni şehir otomobili Seagull'ı tanıttı. Minik bir otomobil olarak karşımıza çıkan Seagull, tasarımıyla da ekonomisiyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Peki BYD Seagull, tüketicilere neler vadediyor?

BYD'nin açıklamasına göre Seagull, 3780 mm uzunluk, 1715 mm genişlik ve 1540 mm yükseklik değerine sahip olan bir otomobil. Bu bağlamda, kesik bir kaput ile bagaja sahip olan otomobil, aslında sevimli görünüyor. Kapalı ızgara tasarımı ve Lamborghini'den esinlenilerek oluşturulmuş gibi görünen ön farlar, araca sportif bir hava katmış durumda.

Aracın ön kısmındaki gibi arka kısımda da sert hatlar bulunuyor. Bagaj kapağını boydan boya kaplayan aydınlatma çubuğu, hiç fena görünmüyor.

Türkiye'deki en küçük otomobillerden bir tanesi, tahmin edilebileceği üzere Hyundai i10. BYD Seagull'ın ölçülerini daha iyi anlamanız açısından, Hyundai i10 ile kıyaslayabiliriz. 

Ölçüler    BYD Seagull    Hyundai i10
Uzunluk    3780 mm    3670 mm
Genişlik    1715 mm    1680 mm
Yükseklik    1540 mm    1480 mm
Bu veriler ışığında; BYD Seagull'ın Hyundai i10'dan 10 santimetre uzun, 3,5 santimetre geniş ve 6 santimetre yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Araç küçük bir şehir otomobili olsa da kullanılamayacak seviyede küçük değil. Öte yandan; bir süre önce A101'de satılan Volta EV1 gibi basit de durmuyor.

BYD Seagull iç tasarım

Diğer Çinli üreticilerin yaptığı gibi BYD'nin de Seagull modelinde sade bir iç tasarım tercih ettiğini görüyoruz. Direksiyonun arkasında, 5 inç boyutunda oldukça küçük bir dijital gösterge ekranı yer alıyor. Orta konsolda ise 12,8 inç boyutunda nispeten büyük bir bilgi-eğlence ekranı görüyoruz. Bu ekranın altında ise kontrol için kullanılacak bir dizi buton bulunuyor. 

byd elektrikli otomobil

Biraz da kaputun altına bakalım. BYD, Seagull için resmi bir açıklama yapmamış olsa da bazı sağlam iddialara sahibiz. Edinilen bilgilere göre bu otomobilde biri daha güçlü olan iki motor seçeneği sunulacak. Bu motorlar, biri 30 kWh, diğeri 38 kWh kapasiteli iki batarya ile desteklenecek. Küçük bataryanın 305 kilometre, büyük bataryanın 405 kilometre menzil sunacağı bildiriliyor.

BYD

Yapılan açıklamaya göre bu aracın İngiltere'deki fiyatı, sadece 7.730 sterlin (66 bin 093 yuan) olacak. 

BYD Seagull, yakın bir gelecekte Türkiye'ye gelebilir!
BYD, bundan bir süre önce Türkiye'ye giriş yapacağını açıkladı. Hal böyle olunca, BYD Seagull'ın Türkiye'ye gelmesi olası. Peki bu araç Türkiye'ye gelirse, kaç paradan satılır? Yaptığımız hesap sonucunda aracın Türkiye'ye vergisiz gelişinin 186 bin 447 TL olacağını, buna yüzde 54 gümrük vergisi, yüzde 10 ÖTV ve yüzde 18 KDV eklediğimizde 372 bin 692 TL'lik etiketle karşılaşıyoruz. Eğer böyle bir şey gerçek olursa BYD Seagull, Türkiye'deki en ucuz otomobil (elektrikli ve fosil yakıtlı dahil) olarak kayıtlara geçecektir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.