BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Altında tarihi zirve!

Altında tarihi zirve! Finans uzmanlarından '1500 TL' uyarısı 

14 Nisan 2023
Altında tarihi zirve!

Milliyet.com.tr/ Altın, ABD’de zayıf enflasyonun Fed’in mali sıkılaştırma döngüsünün sona yaklaştığına dair umutları artırmasının akabinde dolarda zayıflamanın sürmesiyle yükselişini sürdürdü. Öte yandan gram altın rekor düzeyini yenileyerek 1273 TL düzeyini gördü. Peki yükseliş devam eder mi? 1500 TL düzeyi görülür mü? İşte ayrıntılar…

Konuyla ilgili milliyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Dinamik Yatırım Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş şu tabirleri kullandı: 


“ABD’den gelen enflasyon dataları manşet tarafta gerilemeyi işaret ederken çekirdek tarafta ise beklentiler dahilinde bir gerçekleşme görüldü. FOMC toplantı tutanaklarında da bankacılık riskleri ve ölçülü resesyondan sonra görülebilecek toparlanmanın vakit alacağı beklentisi altında bir sıçrayışa yol açtığı görüşündeyiz. Bu durum piyasalarda faiz artırım beklentilerini bir ölçü daha zayıflattığını ve bunun sonucunda dolar cinsi varlıklarda geri çekilmeyi takip ettik. Faiz artırım patikasına geç başlayan AMB’de ise bunu destekleyen açıklamaların da tesiriyle eurusd paritesi 10 haftanın tepesi olan 1,10 düzeyine ulaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.