BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yeniden Refah'ta Konya Adaylarına itiraz; Bu listeyle başarısız oluruz

Yeniden Refah Partisi’nde milletvekili aday krizi çıktı. Konya’da ilk sıralarda yer alan adayların kamuoyunda bilinirliliğinin olmadığını söyleyen teşkilat mensupları, listenin güncellenmesini istedi. 

14 Nisan 2023
Yeniden Refah'ta Konya Adaylarına  itiraz; Bu listeyle başarısız oluruz

Yeniden Refah Partisi'nin Konya il teşkilatı üyeleri, partinin kentte aday gösterdiği bazı isimlere ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan parti üyesi Mehmet Şimşek, adayların Konya’da tanınırlığının olmadığını belirtilerek, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a mevcut milletvekili aday listesinin değiştirilmesi çağrısında bulundu.

'LİSTE GÜNCELLENMEZSE BAŞARISIZ OLURUZ'

Listenin güncellenmemesi durumunda Konya’da başarısız bir seçim süreci yaşayacaklarını kaydeden Şimşek, şunları söyledi: "9 Nisan’da tebliğ edilen Konya’mızın milletvekili aday listesi açıklandıktan sonra tüm teşkilat mensupları olarak büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Konya'mızdaki seçim atmosferine ve diğer siyasi partilerin aday listelerini göz önünde bulundurduğumuzda Konya’dan 3 vekil çıkarma inancımız tamdı. Mevcut listemizin başında bulunan adaylarımızın hem teşkilatımızda hem de Konya kamuoyunda karşılık görmemiştir. Liste başında bulunan adaylarımızın Konya’mızda tanınırlığı ve bilinirliliği olmamasından dolayı hem teşkilat mensupları hem de kamu niteliğinde çok fazla olumsuz tepkiler almamıza sebebiyet vermiştir. Genç genel başkanın genç teşkilat mensupları olarak yaş ortalamaları 70 üzerinde bulunan adayların seçim gününe çok zaman kaldığını da göz önünde bulundurduğumuzda dinamik ve sağlam çalışma ortamı sağlanamayacağı kanaati oluşmuştur. Bu doğrultuda Konya aday listelerimizin genel merkez tarafından güncellenmesini tüm teşkilat mensupları olarak talep ediyoruz. Şayet yukarda belirtmiş olduğumuz konularda listenin güncellenmemesi durumunda teşkilat olarak Konya’da beklenen başarıyı yakalamamızın çok zor olduğu kanaatine varılmıştır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.