BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Altın yatırımı, fırsat zamanı geldi mi? Yeni tahmin yapıldı!

Altına yatırım yapmayı bekleyenler: Altın yatırımı, fırsat zamanı geldi mi? Yeni tahmin yapıldı! 

12 Nisan 2023
Altın yatırımı, fırsat zamanı geldi mi? Yeni tahmin yapıldı!

Altın fiyatlarında yaşanan sıcak geçilmeler vatandaşın altın fiyatlarını merak etmesine neden oldu. Piyasa uzmanı İslam memiş altın konusunda vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Memiş son yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının haziran ayı itibarıyla 1400-1500 TL seviyelerini görmesi beklerken, altın almamış fakat elinde para bulunan vatandaşlar için kısa vadeli bir alım fırsatı doğacağını söyledi. Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmesi gündemdeki yerini koruyor. Peki, altın fiyatları son durum ne? Altın neden düştü? Altın yatırımcısı ne yapmalı? İşte İslam Memiş altın yorumları, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatları... Altın kritik seviye aşıldı, yeni tahmin yapıldı!


Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmesi gündemdeki yerini koruyor. Çeyrek ve gram altın başta olmak üzere diğer altın çeşitlerinin fiyatları vatandaş tarafından araştırılıyor. Döviz kurunda yaşanan hareketlenme altın fiyatlarını da etkisi altına aldı. ABD'de kritik verilerin açıklanmasıyla düşüşte olan altında ters rüzgarlar esti. Peki, altın fiyatları son durum ne? Altın neden düştü? Altın yatırımcısı ne yapmalı? İşte gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatları...

ALTIN FİYATI ARTIYOR
Küresel piyasalardaki gelişmeler, ABD'deki bankacılık krizinin yatışması, Fed üzerindeki faiz artırımı baskısının hafiflemesi ons altına satış getirmiş ve hızlı yükselişle 2032 dolardan 1990 dolara kadar gerilemişti.

Ons Altın hızlı düşüş sonrası yeniden toparlanmaya başladı.ABD enflasyon verisinin açıklanmasından önce altındaki hareket 2000 doların üzerine yükselişi getirdi.

ABD enflasyonundan gelecek olan sinyaller altının yön belirlemesi için de etkili olacak. Ons Altın şu sıralar yüzde 0,70 oranında yükselişle 2005 dolardan işlem görüyor. Gün içinde en düşük 1988 dolar, en yüksek de 2006 dolar seviyesini gördü.

GRAM ALTIN DA PRİMLENDİ
posta'nın derlediği haberde: Gram Altın fiyatları da yükseliş yaşadı. Ons altındaki hareketlenme ve döviz kurlarındaki volatilite gram altını primlendirdi. Gram altın güne 1233 liradan başladığı aktarıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.