BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR CHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

SEYDİŞEHİR CHP İLÇE BAŞKANI ORHAN ÖZEL SEYDİŞEHİR DEPREMDE TEK YÜREK KAMPANYASI İLE İLĞİLİ BASIN AÇIKLAMASI 

05 Nisan 2023
SEYDİŞEHİR CHP İLÇE  BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Saygıdeğer Seydişehir Halkının dikkatine;

Seydişehir Depremde Tek Yürek kampanyası bizler dahil, Seydişehir’deki tüm kurum, kuruluş, STK, siyasi parti ve gönüllülerin tamamının katılımı ile oluşturulmuş bir gönül hareketidir. 
Bu oluşumun gayesi deprem yardımların; Kaymakamlığın sorumluluğunda ve kontrolünde derli toplu yürütülüp, deprem bölgesine hızlı ve amacına uygun olarak ulaştırılmasıydı. 
Bu çalışma, vatandaşlarımızın katkıları, gönüllüler ve resmi görevlilerinde büyük özverileri ile dev bir kampanyaya dönüştü. 
Bu başarıyı maalesef birileri hep, kendilerine mal etmek istediler. Ama  bizim için önemli olan yardımların amacına ulaşması idi. Büyük oranda ulaştı da. Bu vesileyle yardım eden tüm vatandaşlara ve emeği geçenlere sonsuz şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız. 
Ancak böylesine büyük bir kampanyanın suistimal yapılmaması ve sıkı bir şekilde takibi gerekirdi. Bu görevde biz muhalefete ve basına düşerdi. Bu aşamada; Kaymakam beyin de  titizliği ve dikkati ile yanlış aşamasında  bir uygulamanın önüne geçilmiştir. Herkesin gönlü rahat olsun. 
Ancak en kötü olanı  ise bundan sonra yaşananlardır. 
Şöyle ki; bu çalışmaları sıkı bir şekilde  takip eden ve olumsuzlukları haberleştiren bir gazeteci arkadaşımız, sırf görevini yaptığı için mahkemeye verilmiş, ayrıca adeta linç edilmek istenmiştir. Adıysa Demokrasilerin ve hukuk devletinin olmazsa olmazı muhalefet, basın ve gazetecilerdir. Görevini yaptığı, milletin yardımlarını ve hukukunu koruduğu için bu arkadaşımız alkışlanmalıdır. İktidar mensupları, farklı ve eleştirel bir gözle bakanı, Adliye yada farklı yöntemlerle linç etmeyi ve susturmayı adeta bir yol  olarak tutmuşlardır. Bunu bizler üzerinde de yapmaktadırlar. 
Biz Cumhuriyet Halk Partililer, namusu ile görevini yapan kimseyi yalnız bırakmayız.  Bu yaşananların da  her türlü takipçisi olacağımızının bilinmesini isteriz.
Kamuoyunun bilgisine arz olunur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.