BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da oruç tutmayan şahsı dövdüler haberini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yalanladı.

Konya’da oruç tutmayan şahsı dövdüler haberini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yalanladı. 

31 Mart 2023
Konya’da oruç tutmayan şahsı dövdüler haberini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 29-30 Mart Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı. Bültende, "Konya'da oruç tutmayan şahıs darp edildi" iddiasıyla paylaşılan fotoğraflar ve "YSK tarafından iletildiği iddia edilen "Seçmen kaydınızı sorgulayın" e-posta ile "Terör örgütü DEAŞ mensuplarına 'müftü' referansıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildi", "Besinlerde içerik olarak dört tür böceğin olmasına izin verildi" iddiaları yer aldı.


"Konya'da oruç tutmayan şahıs darp edildi" iddiasıyla paylaşılan fotoğraflar

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından "Konya'da oruç tutmayan şahıs darp edildi" iddiasıyla paylaşılan fotoğraflarla ilgili yapılan taramalar sonucu, fotoğrafların ilk olarak 2014'te yayımlanan, "Samsun'da kaza eylemi kavgaya dönüştü" başlıklı bir haberde kullanıldığının tespit edildiğine yer verildi.



Fotoğrafın, Konya veya oruçla ilgili olduğuna dair iddiaların asılsız olduğu bildirilen bültende, fotoğrafların geçen yıllarda da dezenformasyon amaçlı kullanıldığının tespit edildiği kaydedildi.

Sosyal medyanın yanı sıra bazı ulusal mecralarda her yıl ramazan ayında Konya ile ilgili benzer haberler yapılıp servis ediliyor. Konya'nın karalanmaya çalışıldığı bu haberlerin yalan olduğu kısa sürede ortaya çıksa da paylaşımlar devam ediyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.