BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

34 İLİMİZDE SAZANGİLLER AV YASAĞI BAŞLADI.

34 İLİMİZDE SAZANGİLLER AV YASAĞI BAŞLADI. 

16 Mart 2023
34 İLİMİZDE SAZANGİLLER AV YASAĞI BAŞLADI.

İlçemizi de kapsayan sazangillerde av yasağı başladı. 15 Mart tarihi ile başlayan avlanma yasağı türlere göre değişmekle birlikte 15 Haziran tarihinde son buluyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz ÜNÜVAR ve Seydişehir Amatör Olta Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan TAŞ şunları kaydetti;
15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında; " Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak” İllerimizde; Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali (akarsular hariç), diğer türler ( 5/2 Tebliğde adı geçmeyen) " i kapsayan türlerde Avlanma Yasağı başladı. 
Yasak sudak, tatlısu levreği’ni de kapsamakta olup, amatör Olta Balıkçıları için 15 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde Sudak (Sander lucioperca), Tatlısu Levreği (Perca fluviatilis) türlerindeki balıkların av yasağı başlamıştır.
Tüm Amatör olta balıkçıları ve ticari balıkçıların gerekli yasaklara uyması ve uymayanları uyarmasını önemle rica ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.