BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Mide balonu ile fazla kilodan kurtulmak

Mide balonu ile fazla kilodan kurtulmak 

14 Şubat 2023
Mide balonu ile fazla kilodan kurtulmak

Kalori sayarak ya da fiziksel aktivite düzeyini artırarak kilo verme girişimlerinde bulunan kişiler ilerleme kaydedemediğinde hayal kırıklığı yaşayabilirler. Bazı uygulamalar ise kilo verme sürecinde kişilerin daha konforlu bir şekilde sağlıklı olmasını sağlayabilir. Bunlardan biri mide balonu uygulamalarıdır. Mide balonu nedir sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılmaktadır.

 

Mide balonu hastanın midesine endoskopik yöntemle silikon bir balon yerleştirilmesini içermektedir. Mide kapasitesi böylece küçülür ve hasta eskisi kadar yemek yiyemez. Tüketebildiği yiyecekler ise uzun süre tok kalmasını sağlamaktadır. Hasta hızlı doyar ve zamanla kilo vermesi kolaylaşır. Bu işlem yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Kişi aynı gün taburcu olur ve gündelik yaşantısına geri döner.

 

Bariatrik cerrahi yöntemi olmadığı için kalıcı olmayan bir işlemdir. 16 hafta süresince balon midede kalır daha sonra kendiliğinden atılır. Kişi bu süre zarfında sağlıklı yaşam tarzını benimsemeye çalışır. Sağlıklı bir beslenme listesi ve egzersizi hayatına daha kolay dahil eder. Mide balonu’nun yan etkileri arasında reflü, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler görülebilmektedir. Bu yönde etkiler zamanla geçmektedir. Mide balonu uygulaması zayıflama konusunda uygulanan diğer obezite cerrahisi yöntemleri arasında en az risk taşıyan yöntemlerden biridir. Uzun vadede gerçek riskleri yoktur çünkü kalıcı bir tedavi yöntemi değildir.

 

Mide Balonu Avantajları

 

  • Mide balonu uygulaması ameliyat gerektirmez.
  • Uygulama acısız, hızlı ve kolaydır.
  • Ciddi bir kilo kaybı ile sonuçlanır.
  • Diyet ve egzersiz programı ile birlikte kullanıldığında uzun süreli kilo kaybı ile sonuçlanabilir.
  • Başlangıç ​​kilonuza ve yaşam tarzı değişikliklerinize bağlı olarak 20 ila 50 kilo vermeyi bekleyebilirsiniz.
  • Balon midedeyken daha çabuk tok hissedebilir ve daha az acıkabilirsiniz.

 

Kişi, özellikle yaşam tarzı değişikliklerini benimserse, mide balonu uygulamasından en yüksek faydayı sağlayabilmektedir. Mide balonunun artılarını ve eksilerini ve mide balonunun etkisini en iyi şekilde nasıl en üst düzeye çıkarabileceğinizi bilerek, mide balonunun sizin için uygun olup olmadığını belirleyebilirsiniz.

 

Mide balonu fiyatları uygulama yerine göre değişmekle beraber en uygun fiyatı almak için operasyonun yapılacağı klinik ya da hastaneden fiyat almak gerekmektedir. Genel olarak mide balonu ücretleri 15 Bin TL ile başlamaktadır.

Mide balonu ile kaç kilo verilir? Kaybedeceğiniz miktar, başlangıç ​​kilonuza ve yeni bir diyeti uygulama ve sürdürme becerinize bağlıdır. Mide balonu çıkarıldıktan sonra yeni egzersiz rutinine devam etmek zorunludur, aksi takdirde verilen kilolar geri alınır. Bazı mide balonu uygulamalarında mide balonu çıkartıldıktan sonra bile diyetisyenlere, doktorlara erişiminiz devam edebilmektedir. Böylece mide balonunun etkisi gitse bile birkaç ay daha uzman gözetiminde sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarınıza devam edebilirsiniz. Obezite tedavilerinde en önemli şey sağlıklı beslenme rutinine uyum sağlamaktır. İşlenmiş gıdaları beslenme listenizden çıkararak sebzeler, meyveler ve bol lifli gıdalara yönelmek aynı zamanda bu tedavilerde meydana gelebilecek bağırsak tembelliğinin de önüne geçer.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.