BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Depremzedelere kucak açmaya devam ediyor

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Seydişehir Depreme karşı tek yürek kampanyası başlattı. 

12 Şubat 2023
Seydişehir Depremzedelere  kucak açmaya devam ediyor

 Kampanyada  bölgeye  aynı  ve nakdi  yardımları ile destekleyen ilçede   Deprem bölgesinde  Seydişehir Mahallesi  oluşturmak için Konteyner  kampansyası  ile   devam ederken  Seydişehire şu ana kadar  deprem bölgesinden gelenlere  kuçak açtı.

Derem bölgesinden şuana kadar 452 kişi kendi imkanları ile gelerek kredi yurtlar kurumuna ve bazı gönüllü ailelerin yanına yerleştirildi.

Depremde   tüm ailesini kaybeden  Mehmet Ali 15, kardeşi Ömer Faruk ise 10 yaşında.

Seydişehir kaymakamı Deniz Pişkin " Mehmet Ali 15, kardeşi Ömer Faruk ise 10 yaşında Deprem gecesi Kahramanmaraş’taki evlerinden kendilerini zor bela çıplak ayak ve pijamalarla ailecek dışarı atmayı başarmışlar. Bu çocukların anne ve babası ile abileri, üzerlerine kıyafet ve ayakkabı almak, bir de içeride kalan kedilerini kurtarmak için tekrar binaya girdiklerinde artçı bir deprem sonucu apartman çökünce enkaz altında kalarak vefat etmiş.

Mehmet Ali ve Ömer Faruk artık bizim evladımız.

Onlar artık bize,Seydişehir’imize emanet… dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.