BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Güngören Böcek İlaçlama Nasıl Yapılır?

Güngören Böcek İlaçlama Nasıl Yapılır? 

28 Aralık 2022
Güngören Böcek İlaçlama Nasıl Yapılır?

Haşere ilaçlama iki şekilde yapılabilir. Bu yöntemler kokulu ve kokusuz olarak ayrılmaktadır. Her iki türünde böcek ilaçlama konusunda etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak bazı böcekler kokusuz ilaçla kaçmazlar. Bu nedenle aromatikler gereksiz yere kullanılmaktadır. Öte yandan, kokulu ilaçlar insan sağlığına zararlı olabilir. Aslında yanlış kullanılırsa sağlığı etkiler ama kokulu ilaçların etkisi daha fazladır, kokusuz veya kokusuz püskürtüldüğünde mutlaka jel formu tercih edilir. Bunun yanı sıra ilaçlama yapılacak alanda kimsenin bulunmaması çok önemlidir. İlaçlama yapılan alandan uzaklaşılması gerekir. 6-8 saat bu alana girmek önerilmez ve pencerelerin mutlaka açık bırakılması gerekir. Ayrıca uygulamayı gerçekleştiren uzmanlarda eldiven ve maske bulunmalıdır. Aksi halde zehirlenme yaşanabilir.

Kokulu İlaçlama Yöntemi

Güngören böcek ilaçlamayöntemleri arasında olan kokulu ilaçlama yöntemi çok etkilidir ve uzaydaki tüm canlıların ölümüne neden olur. Kokusuz haplar çok etkili ilaçlar değildir. Evcil hayvanlar içeride bırakılmamalıdır, aksi takdirde bu ilaçlardan çok fazla etkilenebilirler.

Bu ilaçlama mutlaka profesyoneller tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Bu nedenle, kendi başınıza uygulamayı gerçekleştirmeye çalışmamanız şiddetle önerilir. Böceklerle ilgili bir numaralı hata, düşüncesiz ilaçlamadır. Bu önemli bilgiler ve pestisitlerin nasıl püskürtüleceğine dair dikkat edeceğiniz etkenler, evinizdeki ve bahçenizdeki haşereleri etkili ve güvenli bir şekilde nasıl kontrol edeceğinizi daha iyi anlamanızı sağlar.

Uğur böcekleri ve bal arıları gibi bazıları vahşi doğada ve varsa bahçenizde faydalıdır. Kapalı hamamböceklerinden, sineklere ve bir bahçeniz varsa, domates boynuzlu kurtları değerli bitkilerinizi mahveder, pek çok yıkıcı böcek bedava yemek arar. Bununla birlikte, bir dereceye kadar, böcek sorunları kaçınılmazdır ve bu durum böcek ilacı kullanımını da kaçınılmaz hale getirir. Böcek ilacı kullanımında profesyoneller organik tarım, sentetik tarım veya her ikisinin kombinasyonu gibi yöntemler kullanırlar. Böcek ilacını güvenli bir şekilde kullanmanın anahtarı, ne zaman ve nasıl kullanılacağını bilmektir.

Haşere İlaçlama

Haşere ilaçlama uygulamasından önce böcek ilacının gerçekten gerekli olup olmadığına karar vermek gerekir.

Her böcek vakası, ciddiyet ve yere göre değişir. Bunun atılıp kurtulabileceğiniz bireysel bir vaka mı yoksa böcek ilaçları gibi daha kaslı bir vaka mı olduğunu anlamak önemlidir. Acil durum veya ciddi istila tanımında, pestisitler son çaredir. Hamamböcekleri veya karıncalar mutfakta dolaşarak acil müdahale gerektiren bir istila oluştururlar. Çocuğunuzun salıncağındaki bir yaban arısı yuvası kesinlikle biraz harekete ihtiyaç duyarken, kışlayan bir tırtılın yumurtalarının bulunduğu bir dalın çıkarılması yeterlidir.

Genellikle ev bitkilerini etkileyen hafif istilalar, böcek ilacı olmadan kolayca kontrol edilebilir. Örneğin, örümcekleri kovmak için, bitkiyi banyo duşunda yıkayın ve gidere akıtın. Bir yok ediciden yardım alma kararı, karşılaştığınız böceklerin türüne ve sayısına yakından bağlıdır.

Güngören böcek ilaçlama ufak ya da büyük çaplı tüm durumlarda sizlere yardımcı olmakta ve problemlerinizi çözmek için profesyonel bir hizmet sunmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.