BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da villadan milyonluk hırsızlık: Bir hafta girip çıkmış!

Konya Meram’da yazlık olarak kullanılan villaya bir hafta süreyle girip çıkan hırsız, aralarında Ladik el dokuması tarihi halıların da bulunduğu çok sayıda eşya çaldı. Çaldıklarını ticari taksiyle götürdüğü belirlenen şüpheli yakalandı. 

28 Aralık 2022
Konya’da villadan milyonluk hırsızlık: Bir hafta girip çıkmış!

Hırsızlık olayı, geçtiğimiz Cuma gecesi Konya’nın merkez Meram ilçesi Aşkan Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre; mahalledeki evleri kontrol eden hırsız, yazlık olarak kullanılan emekli Hasan Hüseyin Gündoğar'ın 3 katlı villasının bahçesine geldi. Camı kırarak içeri giren hırsız, evde bulunan bütün odaların kilitli olan kapılarını kırdı ve 4 adet değerli halı, maddi değeri yüksek porselen ve çini eşyaları alarak evden uzaklaştı.

60’DAN FAZLA KAMERADAN TOPLAM 270 SAATLİK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

Sabah saatlerinde evin kapıları ve pencerelerinin açık olduğunu fark eden komşuları Hasan Hüseyin Gündoğar’ı arayarak hırsız girdiğini bildirdi. Eve gelen Gündoğar, etrafın dağıtıldığını ve eşyalarının çalındığını görünce durumu polise bildirdi. Polis ekipleri evde inceleme yaparken, Gündoğar polise giderek durumu anlattı.

TİCARİ TAKSİYLE GÖTÜRMÜŞ

Çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, şüphelileri belirlemek için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan detaylı çalışmada 60’dan fazla güvenlik kamerasında toplam 270 saatlik görüntünün incelenmesiyle şüphelinin evden çaldığı malzemeleri ticari taksiyle götürdüğü belirlendi.

Polis, alınan savcılık kararı ile kimliği belirlenen şüpheli Süleyman P'nin Meram ilçesi Havzan Mahallesindeki evine baskın yaptı. Baskında Süleyman P. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada Hasan Hüseyin Gündoğar’ın evinden çalınan porselen, çini, gümüş, saat, takılar ve dantelden oluşan eşyalar ele geçirildi.

ESKİ HALILARI SATMIŞ

Şüphelinin çaldığı 4 adet eski halıyı ise tanesi 3 bin 500 TL'den toplam 14 bin liraya sattığı öğrenildi. Süleyman P'nin eski halıları sattığı belirlenen A.D. ve A.D. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıslar hakkında çalıntı eşya satın almaktan işlem başlatıldı. Ele geçirilen 3 adet eski halıya da ekipler tarafından el konuldu ve sahibine teslim edildi.

Süleyman P'nin farklı tarihlerde aynı eve girerek yaklaşık 1 milyon lira değerindeki eşyaları çaldığı belirlendi. Hırsızlık şüphelisi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hırsızlık, yaralama ve tehdit gibi suçlardan 16 kaydı olduğu öğrenilen şüpheli Süleyman P, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

konyada-villadan-milyonluk-hirsizlik-007.jpg

“HALILARIMIZIN MADDİ DEĞERİ ÖLÇÜLEMEZ”

Olay günü komşusu tarafından evine hırsız girdiği haberini aldıktan sonra evine gelerek camların ve kapıların kırık olduğunu fark eden Hasan Hüseyin Gündoğar, “23 Aralık 2022 tarihinde komşumuz haber verdi burada bir hırsızlık olayı oldu diye. Buraya geldik ve 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdik durumu. Hemen polis arkadaşlar geldi. Halılar, avizeler, çelik malzemeler gibi eşya olarak ne varsa bütün eşyaları götürmüşler. Burası 3 katlı bir villa ve hiç bir şey bırakmamışlar. Allah razı olsun polis ekipleri 2 gün içerisinde bu şahsı yakaladı ve eşyalarımızı buldu. Halılarımızın maddi değeri ölçülemez, bu halılar Ladik el dokuması halılar” dedi.

Ev sahibinin komşusu ve akrabası olan Veli Güçlü ise, “İçeri girdiğimizde dolaplar dağıtılmış, koltuklar ters çevrilmiş altları kesilmiş, içerisinde bir şey var mı diye. Maddi değeri olan her şeyi almışlar yani çeşme başlıklarını bile sökmüşler. O kadar çok şey çalmışlar ki, tahminde bulunarak söylüyorum bir hafta boyunca gelmiş gitmişler. Çok kısa sürede yakalanması, bu şekilde sonuçlanması, malzemelerimiz bize iade edildiği için emeği geçen polis arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.