BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da ‘Dur' ihtarına uymadı, caddeyi savaş alanına çevirdi

Minibüs sürücüsü kaza sonrası olay yerinden yaya olarak kaçarken, kovalamacada 1'i polis memuru 2 kişi yaralandı. 

11 Aralık 2022
Konya'da ‘Dur' ihtarına uymadı, caddeyi savaş alanına çevirdi

Dur uymayan şüpheli minibüs fren yerine gaza basınca kovalamaca başladı. Kovalamacada ilk polis otosu kazaya karıştı, ardından kaçan şüpheli minibüs otomobillerin içine daldı. Sesleri duyunca dışarı çıkan Hasan Adam, “Sesleri duyup dışarı çıktım. Bir baktım mahşer” dedi.
 

“Merkez araç dur ihtarımıza uymuyor” anonsu Meram ilçesi Beyşehir Caddesinden geldi. Polis devriye sırasında şüphelendiği 42 ANM 436 plakalı minibüs durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan sürücü ise kaçmayı tercih edince kovalamaca başladı.
Yaşanan kovalamaca gece saatlerinde Selçuklu ilçesine kadar sürdü. Polis otosu Yunus Emre Caddesi ile Zehra Sokağın kesiştiği kavşakta Kerim B. idaresindeki 42 BAY 42 plakalı otomobil ile çarpıştı. Olay yerine takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada 42 BAY 42 plakalı otomobilin sürücüsü Kerim B. ile polis memuru S.A. yaralandı.
Polisi atlattıklarını sanan şüpheliler Gürkan Caddesi ile Yunus Emre Caddesinin kesiştiği kavşakta Erhan K. yönetimindeki 42 ABT 167 plakalı kamyonete çarptı.
Çarpışmanın etkisi ile savrulan şüpheli minibüs park halinde bulunan 2 otomobile girdi.

Sesleri duyan Hasan Adam, pencereden dışarı bakınca kazayı gördü. Adam, “namaz kılıyordum. Bir gümbürtü oldu. Pencereden baktım hanım dedi herhalde düğün konvoyu. Dışarı bir çıktık ki mahşer olmuş. Benim araba ortaydı 10 metre ileri fırlatmış” dedi.

Kaza sonrası araç içerisinde bulunan 2 şüpheli yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Yaralanan polis memuru S.A. ile otomobil sürücüsü Kerim B. olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. Kaçan şüpheliler için çalışmalar sürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.