BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türk jetleri 140 km içeri girdi, Arap Pınarı bölgesi ilk defa vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kılıç hava harekatında 89 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Hava harekatında, Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa vuruldu. 

20 Kasım 2022
Türk jetleri 140 km içeri girdi, Arap Pınarı bölgesi ilk defa vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda toplam 89 hedefin imha edildiğini, arasında terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, terörü kaynağında yok etme stratejisi kapsamında, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın başlatıldığı belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.