BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar hakkında ilk karar

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar hakkında ilk karar 

09 Kasım 2022
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar hakkında ilk karar

Katıldığı bir televizyon programında, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir." diyen ve dün gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar hakkında ilk karar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Kolivar'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gözaltındaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Kolivar, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gönderildi.

Burada nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından sorgusu yapılan Kolivar, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

TUTUKLANDI

Kolivar, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatılan Kolivar, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

ekmek-ureticileri-sendikasi-baskani-kolivar-hakkinda-ilk-karar.jpg

EMNİYETTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: KARADENİZLİ OLARAK TÜRK TOPLUMUNA HAKARET EDECEK KARAKTERDE DEĞİLİM

Cihan Kolivar'ın emniyet ifadesinde, "Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor. Ben 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' derken, ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim. Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim" dedi.

CİHAN KOLİVAR NE DEMİŞTİ?

Cihan Kolivar, HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un sunduğu canlı yayına bağlanmış ve "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.