BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çocuklarda öksürüğü kesen doğal karışım: Tereyağlı pekmezli tarif

En hızlı kuru öksürük kesici evde ne keser hemen? Çocuklarda öksürüğü kesen doğal karışım: Tereyağlı pekmezli tarif 

26 Ekim 2022
Çocuklarda öksürüğü kesen doğal karışım: Tereyağlı pekmezli tarif

Öksürük bir tür temizleme refleksidir. Balgam veya boğaza takılan tahriş edici maddeleri öksürük sayesinde dışarı atarız. Öksürük hareketi akciğerlerden gelen havanın hızlı bir şekilde çıkması olayıdır. Öksürme emrini beyin, göğüs ve kaslarına ileterek yabancı maddenin dışarı atılmasını ister. Akciğerlerde bu görevi tamamlar. Üst solunum yollarında medyana gelen alerjik durumlar, soğuk algınlığı ya da toz, duman gibi reaksiyonlarda öksürme isteği oldukça fazla olur. Günlük yaşantımızda gün içinde görülen az sayışa öksürükler normal bir durumdur. Sürekli öksürme, kuru öksürük ve öksürmeden sonra çıkan balgam gibi durumlarda sağlık kuruluşlarına gitmekte fayda vardır. Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir sorusunun yanıtı olan doğal şifaları kullanarak öksürük problemini yenmeye çalışmadan önce mutlaka uzman görüşü alınmalıdır. Çocuklarda öksürük nasıl geçer konusunda uzman görüşüne göre hareket edilmeli ve öksürüğe iyi gelen bitki ve kür tüketimi için gelişigüzel hareket edilmemelidir.

Çocuklarda öksürük enfeksiyon, nezle, grip ve astım gibi hastalıklardan kaynaklı bir durumdan dolayı olabilir. Çocuklarda bağışıklık sistemi zayıf olduğu için toza, dumana ve kokuya karşı daha erken tepki gösterebilirler. Bu yüzden de öksürme isteği oluşur. Dolayısıyla çocuklarda öksürük nasıl geçer sorusuna yanıt vermek ve buna göre bir tedavi programı belirlemek için öncelikle sorunun kaynağına gitmek gerekir. Sorunun hangi faktöre bağlı olarak ortaya çıktığının tespit edilmesinin ardından çocuklarda öksürüğe iyi gelen bitkiler, doğal çözümler tüketilebilir. Çocuklarda en çok görülen öksürük türlerinden biri kronik öksürüktür. Kronik öksürük genellikle astım hastalığından kaynaklıdır. Bununla ilgili uzman bir doktora giderek astım kontrolleri yapılması gerekir. Astım hastalığı çocuklar için ciddi bir hastalık olduğu için ihmal edilmemesi gerekir. Peki çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir?

Malzemeler;

*Tereyağ
*Keçiboynuzu özü
*Limon

Çocuklarda Öksürük Kesen Doğal Karışım Tarifi Nasıl Yapılır?


Tereyağını tavada eritip içine bir çay kaşığı kadar keçiboynuzu özü ve birkaç damla limon ekleyin.Bu şekilde tavada çevirin. Daha sonra eritip 1 çay kaşığı içebilirsiniz. Öksürük için özellikle bebekler ve çocuklar için de rahatlıkla kullanabileceğiniz Çam Kozalığı şurubunu içirebilirsiniz..

ÖKSÜRÜK BELİRTİLERİ NELERDİR?
Öksürük oluşumunun çok fazla nedeni olabilir. Geniz akıntısı, grip, nezle, reflü gibi rahatsızlıklar öksürüğe neden olur. Tüberküloz, sinüzit, bronşit gibi hastalıklarda öksürüğe neden olan etkenlerdir. Sadece bunlarla kalmayıp tansiyon ve şeker ilaçları kullananlarda da öksürük olduğu görülmüştür. Öksürüğüm oluşum zamanına bakarak ne çeşit bir öksürük olduğu az çok tahmin edilebilir. Mesela gece kuru öksürük alerjiye işarettir. Çocuklarda uykuya daldıktan hemen sonra ortaya çıkan öksürük reflüye işarettir. Çok gürültülü öksürükler üst solunum yoluna bağlı enfeksiyonlara işarettir. Bu şekilde öksürüğün oluşum zamanlarına göre tahminlerde bulunabiliriz ve tedavi yöntemini ona göre seçebiliriz.

ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN YÖNTEMLER

Konu çocuklar olunca kişiler daha hassas oluyorlar. Çocuğunuzun sürekli öksürmesi sizi içten içe bitirebilir. Böyle durumlarda öksürüğe iyi gelen şu yöntemleri denemenizde fayda vardır. 6 aydan küçük bebekler için mutlaka doktora başvurmak gerekir.

Dekonjestanlar: Burun tıkanıklığını açarak akciğerdeki balgamı hafifleten ilaç grubudur. Bu sayede öksürme isteğini de azaltacaktır.
Balgam sökücü ilaçlar: Balgam üst solunum yollarına akan ve takılan, öksürme istediğini arttıran etkendir. Balgam sökücü ilaçlar kullanarak iltihabı kurutabilirsiniz.
Öksürük ilaçları: Çok şiddetli öksürük durumlarında öksürük kesici ilaçlar kullanabilirsiniz.
Antihistaminik ilaçlar: Alerjik gibi durumlarda öksürük oluşuyorsa antihistaminik içeren ilaç grupları tercih edilebilir.
Astım hastalığından dolayı öksürükler varsa doktor kontrolünde astım ilaçları kullanılabilir.

ÇOCUKLARDA GICIK VE ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?
Gıcık öksürük üst solunum yollarında sanki bir şey varmış gibi sürekli öksürük hissi uyandıran kuru öksürüklerdir. Kuru öksürüklerde balgam olmaz. Bademcik tahriş olmuş gibi yanma hissi verebilir. Çocuklarda ise durum farklı değildir. Çocuklar özellikle gece uykularında sürekli öksürerek uyku problemlerini de beraberinde getirmektedir. Çocuklarda gıcık ve öksürüğe iyi gelen yöntemler şunlardır:

Karışık çay

Bir çeyrek dilim limon, bir miktar ıhlamur, elma kabuğunu soyup çekirdekleri ile beraber bir elma, 2 adet karanfil ve tarçın. Bu karışımı ılık suda çözümleyerek karıştırın. Ve gün içerisinde içirin

Tereyağı ve pekmez

Ilık suyun içine bir tatlı kaçık tereyağı, bir yemek kaşık pekmez atarak karıştırın. Sonra içirin.

Ayva ve ıhlamur

Ilık suyun içine ayva yaprağı ve ıhlamuru atın. Demlendikten sonra içerebilirsiniz.

Pekmez ve karabiber

Bir bardağın içine iki tatlı kaşığı pekmez atın. Üstüne karabiber ekleyin. Karıştırıp içirin.

Öksürüğe iyi gelen yöntemler konusunda daha detaylı bilgi için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÇOCUKLARDA GECE ÖKSÜRÜK KRİZİ NASIL GEÇER?
Çocuklarda gece başlayan ve geçmek bilmeyen kuru öksürükler için bazı yöntemler uygulanabilir. Fakat bazı halk arasında yaygın olan yöntemler de çocuğa daha çok zarar verebilir. Bunlardan biri sıcak ve soğuk buhar uygulamasıdır. Size önereceğimiz bitkisel ve evde rahatlıkla yapabileceğiniz yöntemleri deneyebilirsiniz.

Su içirin
Bal ya da ılık ballı su içirin
Yastıkların konumunu düzeltin
Ortamdaki hava kuru ise nemlendirin
Burun tıkanıklığı varsa açın
Yataktaki alerjiye dikkat edin. Nevresim takımlarını düzenli yıkayın
Odadaki toz gibi alerji yapacak etkenlerden uzak tutun
Pastil kullanın
Tuzlu su ile gargara yaptırın
Bazı öksürükler için ayağa sürülen vicks tarzı kremler iyi gelebilir

ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN YİYECEKLER
Çocuklarda öksürüğe iyi gelen yiyecekler listesini hazırladık. Çocuklardaki öksürük problemi için bu yiyecekleri deneyebilirsiniz. Özellikle ılık yiyecekler tercih ederek boğazdaki yumuşamayı sağlayarak öksürüğün oluşumunu engelleyebilmeniz mümkün.

Tavuk suyu çorbası
Bal limon karışımı
Karabiber
Zencefil
Ananas
Kuşburnu
Bal
Ceviz ve badem
İncir
Soğan
Limon
Ayva

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.