BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

MEDSWT Şok Dalga Tedavisi

 

21 Ekim 2022
MEDSWT Şok Dalga Tedavisi

Erkeklerde yaşanan sertleşme bozukluklarında en yaygın tedavi tekniklerinden biri de MEDSWK şok dalga tedavisi olmaktadır. Şok dalga tedavisinin ilk uygulanma nedeni kalp yetmezliği hastalarının küçük damarların dolaşım kapasitesinin yükseltilmesiydi.  Bu işlemde şok dalgaları kullanılarak tedavi amaçlanır.

Penisin yapısının kalp damarlarına çok benzemesi sertleşme bozukluklarında da şok dalga tedavisini kullanılabilir hale getirmektedir. Bu yüzden sertleşme sorunu olan hastalarda şok dalga tedavisi kalıcı bir yöntemdir.  Tedavide damarlar düşük yoğunluk kullanılarak uyarılmaktadır. Daha sonra penise giden kan miktarının artması sağlanır ve bu durumun kalıcı olması sağlanır. Tedavi sonunda ise sertleşme sorunları sona erer.

Uygulanan ses dalgaları ile birlikte peniste yer alan kan damarlarının genişlemesi sağlanır. Küçük damarlar böylece daha fazla kan taşıyabilir hale gelir. Bu işlemden sonra yaşanan ereksiyonlarda kan miktarı fazla olacağı için sertleşme daha uzun süre yaşanır. Bu sayede damarlara bağlı olarak görülen ereksiyon sorunları kalıcı şekilde çözülebilir. Bu teknik sertleşme bozukluklarında birçok alt neden için uygulanabilir bir işlemdir.

Bkz: MEDSWT Şok Dalga Tedavisi

Medswt şok dalga tedavisi nasıl yapılır?

Medswt şok dalga tedavisi, yüksek basınç bulunan ses dalgaları ile uygulanır. Bu sayede ortaya yüksek bir enerji çıkar ve bu enerji bir cihaz ile penis çevresine aktarılır. Bu işlem sayesinde penisin farklı bölgesinde konumlanan damarlar desteklenir ve kan taşıma kapasiteleri arttırılır. Bu sayede ereksiyon sorunlarının sona ermesi açısından yeni damarlar şok dalga ile desteklenir ve kalıcı bir çözüm sağlanır.

Şok dalga tedavisi 10-20 dakika gibi kısa süreli seanslar ile penisin farklı bölgelerine aktarılmaktadır. Hasta seanslar sona erdikten sonra günlük hayatına kaldığı yerden sorunsuz olarak devam edebilmektedir. Sertleşme sorunları dışında damar hastalıklarında da şok dalga tedavisi yaygın olarak tercih edilir. Şok dalga tedavisi sertleşme sorunları için henüz yeni kullanılmaya başlayan bir tekniktir. Bu nedenle de ülkemizde ve dünyada tercih edilme oranı yeni artmaya başlamıştır. Bu uygulamanın avantajları arasında anestezi olmaksızın kalıcı bir tedavi vaat etmesi sayılabilir.

Medswt şok dalga tedavisi avantajları nelerdir?

Medswt şok dalga tedavisinin en önemli avantajları arasında hastanınuygulama sonrası hastanede aynı gün taburcu edilmesidir. Yani aynı gün uygulamadan sonra evinize veya işinize gidebilirsiniz.

Tedavi anında bir anestezi tekniği uygulanmaz. Çünkü uygulama sırasında bir ağrı veya acı söz konusu değildir. Ayrıca cerrahi bir müdahaleye de başvurulmaz. Hasta uygulama boyunca bilinci açık bir şekilde devam eder. Şok dalga tedavisi anında hiçbir acı ve ağrı gibi şikayetsöz konusu değildir.

Bu tedavide en önemli avantajlardan biri istenen performans görülmediyse sertleşme sorunları için de tekrar edilebilecek bir uygulamadır. Seans sayısı arttırılarak tedavinin etkisi de güçlendirilebilir. Cinsel hayat, sperm kalitesi ya da diğer sağlık sorunlarına karşı bir yan etkisi bulunmaz. Tamamen yan etkisiz ve tehlikesi olmayan bir tedavidir.

Şok dalga tedavisi başarı oranı diğer tekniklere göre yüksek olan bir sertleşme tedavi türüdür.Tedavi sırasında ve sonrasında hasta bir ilaç kullanmaz. Bu da ilaçlara bağlı yan etkilerin ortaya çıkmasına engel olmaktadır.

Medswt şok dalga tedavisi başarı oranı nedir?

Medswt şok dalga tedavisi sertleşme sorunlarında henüz yeni yeni yaygın hale gelmeye başlamıştır. Bu tedavi doğru şekilde doğru kişiye uygulanırsa başarı oranı %90’ların üzerinde olacaktır. Görüldüğü gibi şok dalga tedavisi son derece etkili bir tekniktir. 2017 yılında TheJournal of SexualMedicine dergisi bu konuda bir araştırma gerçekleştirdi. Bu sonuçlara göre ortalama yaşı 60 olan yaklaşık 600 erkekte tedavi sonuçlarına bakıldı. Sonrasında araştırmada tedavinin başarı oranının %90 üzerinde olduğu saptandı. Ayrıca Avrupa Üroloji Birliği de sertleşme sorunlarında şok dalga tedavisini en etkili günler arasında göstermektedir.

Medswt şok dalga tedavisi yan etkileri nelerdir?

Şok dalga tedavisinde ses dalgaları vücuda dışarıdan verilmektedir. Bu süreçte dalga ile birlikte damarlar tekrar uyarılarak kapasiteleri arttırılır. Bu sayede damarlar daha fazla kan depolayabilir ve sertleşme uzun süreli hale gelir. Bu işlemde vücuda direkt olarak bir işlem uygulanmaz. Bu yüzden şok dalga tedavisinde bir yan etki söz konusu değildir. Uygulama sonrası peniste bir süre geçici kızarıklık ya da geçici şişlik gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumlar da kısa süre içinde kendiliğinden geçecektir.

Medswt şok dalga tedavisi kimlere yapılabilir?

Sertleşme sorunu olan her hasta şok dalga tedavisi tercih edebilir. Sertleşme sorununun altında yatan neden saptanmadan şok dalga tedavisi uygulanmamalıdır. Diyabet ya da tansiyon gibi fiziksel problemler sertleşme sorunlarına yol açabilir. Bu durumlarda varsa şok dalga tedavisi yüksek başarı oranı ile kalıcı çözüm sağlar. Sertleşme hormonlara bağlı ya da psikolojik kaynaklı olursa şok dalga tedavisi önerilmez.

Şok dalga tedavisi sinir dokuları kaynaklı, psikolojik sebepli ve hormonal sebeplerle oluyorsa sertleşme sorunlarına çözüm sağlamaz. Buna ek olarak kanser, kalp pili kullanıcısı, eklem kemik ameliyatı olan ve vücudunda enfeksiyon söz konusu olan hastalara önerilmemektedir. Tüm bu durumlar dışında şok dalga tedavisi her yaşta ve özellikte hastaya önerilen bir tedavi şeklidir. Özellikle yukarıda belirtilen durumlar dışında sertleşme sorunlarına kalıcı çözümler sunar.

 

SSS

ESWT ile tekrar sertleşebilir miyim?

Şok dalga tedavisi ile doğru yöntemle uygulanırsa ve yeterli seans gidilirse setleşme kalıcı olarak sağlanır. Ancak altta yatan neden damar kaynaklı olmalıdır aksi halde sertleşmeye çözüm olmayabilir.

ESWT’den sonra kişi hastanede yatar mı?

Şok dalga tedavisi sonrasında hasta hemen taburcu olabilir. Bu süreçte işe gidebilir veya günlük aktivitelerine kısıtlama olmaksızın devam edebilir.

Her durumda ESWT Şok Dalga Tedavisi uygulanır mı?

Şok dalga tedavisinde altta yatan neden belirlenmelidir. Fiziksel bir nedene bağlı sertleşme sorunu olması halinde şok dalga tedavisi etkilidir. Stres ve depresyon gibi psikolojik sebeplerle ya da hormon sorunlarına bağlı durumlarda bu tedavi önerilmez.

Kaç kez ESWT seansı yapılabilir?

Şok dalga tedavisi seans sayısı değişiklik gösterir. Hastanın sağlık durumu, problemi ve beklentileri seans sayısını belirler. Ortalama olarak 8-12 seans uygulandığı belirtilebilir.

ESWT acı verir mi?

Şok dalga tedavisinde ağrı ve acı gibi durumlar görülmez. Anestezi  yapılmaz ve ağrı kesici kullanmak gerekmez. 

Kaynak: https://www.medandroloji.com/

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.