BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

HASANŞEYHLİLER DERNEĞİ'NDE BAYRAK EL DEĞİŞTİRDİ

KONYA HASANŞEYHLİLER DERNEĞİ'NDE BAYRAK EL DEĞİŞTİRDİ 

20 Ekim 2022
HASANŞEYHLİLER DERNEĞİ'NDE BAYRAK EL DEĞİŞTİRDİ

İzmir'in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü,hizmet ve aktiviteleri ile öne çıkan, Konya’nın Meram ilçesine bağlı Hasanşeyh Köyü’nün ve İzmir’de yaşayan sakinlerinin kurduğu Hasanşeyhliler Derneği Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan başkanlık seçimi büyük heyecan yarattı.

Derneğin kendi mülkü olan genel merkezinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Divan Kurulunun seçimi  sonrasında büyük bir rekabet içinde yapılan başkanlık seçimini, rakibi Hüseyin Eğilmez’i on oyla geçen derneğin geçmişteki yöneticilerinden Ali Devebacak kazandı. Eski başkan Nuri Çankılınç’tan dernek anahtarlarını teslim alan dernek yeni başkanı A.Devebacak;  

“1963’de kurulan derneğimizin köklü bir geçmişi vardır. Bu süreçte dernek kurucu köylülerimize ve eski yeni ayırt etmeden hizmet veren tüm yöneticilerimize ve bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Kıyasıya bir seçim oldu. Katılım yüksekti, 250’ye yakın oy kullanıldı. Kazandım demiyorum çünkü,kazanan Hasanşeyh oldu, kazanan Konya oldu. Derneğimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu seçim köylülerimize hayırlı olsun. Rabbim bizlere de hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Tüm Hasanşeyhliler olarak derneğimizi birlikte daha da güçlendireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.” Dedi. 

Seçim sonrası bir açıklama yapan İzmir Konyalılar Federasyonu Başkanı Yusuf Devebacak, yeni başkan amca çocukları olan Ali Devebacak’a başarılar dileyerek “Köy ve kasaba dernekleri ile federasyon olarak köylülerimize destek vermeye ve Konya ilimizin gücünü, coğrafyasını ve hoşgörünün sembolü Mevlana ruhunu tanıtmaya devam edeceklerini” söyledi.

Gece yarısına kadar süren genel kurul, dernek üyelerinin ve bazı vatandaşların büyük ilgi ve beğenisini kazandı. 

Haberve Foto: Bayram ÇAN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.